Hargita Megye Tanácsa átszervezte tevékenységét a járvány ideje alatt

(0 Szavazat)40 megjelenítés

A megváltozott körülmények ellenére, Hargita Megye Tanácsának tevékenységei nem álltak le. Átszervezve a munkafolyamatok többségét folytatták a munkát az intézmény munkatársai.  A szükségállapot ideje alatt a hivatal kollegái az eddigi mindennapi munkájuk mellett más feladatokat is vállaltak.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke köszönetét fejezte ki, hogy az elmúlt két hónapban a munkatársak megfeszített tempóban, felelősen végezték munkájukat.

– Nagyon sok egyéni eseten tudtunk segíteni az elmúlt időszakban. Sok javaslat, ötlet érkezett a lakosságtól, ezeket komolyan kezeltük. Dolgozunk tovább, a lakosággal közösen. Számos jó gyakorlatot eltudtunk sajátítani, amivel jobbá tettük a hivatal működését, valamelyes sikerült csökkentenünk a bürokráciát, dolgozunk a digitális felületeink kiépítésén, és szorosabb kapcsolat alakult ki az emberek és az intézmény között. Mindezen jó gyakorlatokat a korlátozások után is megtartunk és tovább fejlesztünk – mondta Hargita Megye Tanácsának elnöke

Barti Tihamér, Hargita Megye Tanácsának alelnöke megjegyezte, a gazdasági szereplők segítése, vállalkozások támogatása kiemelten fontos az elkövetkezőkben, valamint a kórházak felszerelése. Mint mondta nagy erőkkel és már kész tervekkel készülnek a következő EU-s pályázati időszakra.

Bíró Barna Botond alelnök szintén köszönetét fejezte ki a kollegák mindennapos munkájáért. Mint mondta, a kollegák többlet feladatot vállalva dolgoznak otthonról, előkészítve azokat az anyagokat többek között, amelyekkel segíteni tudják az első vonalban dolgozókat, hozzátéve ebben az időszakban a mindenki büszke lehet, hogy ebben a hivatalban dolgozik.

A Műszaki Igazgatóság tevékenysége sem állt le a sürgősségi állapot idején, a kivitelező cégeknek köszönhetően folytatják a beruházásokat a megyei utakon: rezgő csíkok festése a települések ki- és bejárataihoz, kátyúzás, útburkolati hibák javítása az aszfaltozott utakon. Jelenleg Hargita megye mindhárom térségében felvonultak a munkagépek a megyei utak felújítására.

Bíró Emese Erzsébet, a Gazdasági Vezérigazgatóság vezérigazgató-helyettese szerint hamar át tudtak állni az otthoni munkavégzésre, biztosítva a megfelelő felszereléseket, illetve sikerült megszervezni a pénzügyi jellegű iratok online forgalmát is.

Zonda Erika, a Programok, Projektek és Közbeszerzési Vezérigazgatóság vezetője szerint elsősorban a munkastíluson kellett változtatni és az elektronikai felszerelések biztosítása is fontos lépés volt.  Folytatták a pályázati programok feldolgozását, is. Emellett pedig a kollegák különböző munkacsoportokba szerveződve a járvány idején kiegészítő feladatokkal is segítik a lakosság tájékoztatását: call-center, fordító-, tanácsadó-, önkéntes csapatok.

– A Vagyongazdálkodási Vezérigazgatóság kollegái is hatékonyan és eredményesen végezték munkájukat, megváltoztak a munkafolyamatok, az irodai munkát végző személyzet többnyire otthonról végzi a munkát, a munkatársak többi fele, például a gépkocsivezetők forgalombiztonsági elemek karbantartását végzik – számolt be Birta Antal, a Vagyongazdálkodási Vezérigazgatóság Vezérigazgatója.

Kopacz Emőke, a tanácsadói munkacsoport koordinátora szerint megnövekedett a járvány ideje alatt a koronavírussal kapcsolatos intézkedések következtében a lakossági kérdések, kérések, problémák száma. Erre az igényre válaszolva alakult meg az egyéni tanácsadói szolgálat, amely keretein belül a lakosság kérdéseire próbálunk válaszolni. A kollegák segítségével napi akár 100 kérdésre is választ adunk, de van, amikor ennél is több kérdés érkezik- számolt be

Szőcs-Mátyás István, a Humánerőforrás és Kommunikációs részleg ügyvezető igazgatója elmondta, hogy ez az időszak visszaigazolta azokat a tevékenységeket, amelyeket már egy ideje próbáltunk bevezetni. Az egyik legnagyobb megvalósításnak tartja, hogy sikerült teljesen önerőből egy vírussal kapcsolatos információk közlésére szolgáló weboldalt elkészíteni.

Hargita Megye Tanácsának tevékenysége a nehéz időszakban is folytatódik, ebből az időszakból megerősödve, a kialakított jó gyakorlatok megtartásával tér vissza az intézmény a megváltozott hétköznapokba.

A megyei tanács járvány idején átszervezett tevékenységéről szóló videó az alábbi linken tekinthető meg: 

https://www.facebook.com/215328865181171/posts/2824199290960769/

 

Csíkszereda, 2020. május 14.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774