Hargita Megye Tanácsa által megtett lépések a COVID-19 járvány időszaka alatt

(0 Szavazat)38 megjelenítés

A COVID-19 járvány jelentős változásokhoz vezetett egyaránt az emberek életében és az intézmények működésében is, olyan döntésekre késztetve a döntéshozókat, amelyek növelik a lakosság biztonság érzetét. Annak érdekében, hogy Hargita Megye Tanácsának tevékenysége tovább folytatódjon, biztosítottuk a munkaközösség számára az otthoni munkavégzéshez szükséges eszközöket, ezzel minimálisra csökkentve a fizikai kapcsolatot. A kommunikáció a Zoom és a Discord programokon keresztül zajlott. 

Ebben az időszakban számos nyilvános konzultációt is folytattunk, illetve az egyéni problémákon is igyekeztünk segíteni, létrehozva egy munkacsoportot. Ezen munkacsoport tanácsot ad a vírussal és annak terjedését csökkentő intézkedésekkel kapcsolatosan, biztosítva a lakosságnak a szükséges támogatást a mindennapokban. Hargita Megye Tanácsa intenzív kommunikációt folytatott a rendkívüli állapot alatt, továbbra is biztosítva az alapvető, fontos információk szolgáltatását a https://korona.hargitamegye.ro/ oldalon keresztül.

A jogi rendeletek könnyebb megértésének érdekében, Hargita Megye Tanácsa részlegein keresztül biztosította a törvények, katonai rendeletek, útmutatók nem hivatalos magyar nyelvű fordítását. Hargita Megye Tanácsa közösen a Hargita Megyéért Egyesülettel összesen 3 092 878 lej értékben gyűjtött adományokat. Igyekeztünk biztosítani az elszigeteltség és a karantén által érintett emberek szellemi támogatását a Kalot Egyesülettel, Áradat Egyesülettel, és az unitárius egyházzal együttműködésben.

A munkahelyet kereső személyek támogatása érdekében, a https://hargitahazavar.ro/ oldalon megkönnyítettük az információk elérését az országban és külföldön lévő munkahelyekkel kapcsolatosan.

A minőségi és folytonos orvosi szolgáltatások biztosítása érdekében minden intézkedést megtett intézményünk annak érdekében, hogy védőfelszerelésekkel lássa el az orvosi személyzetet, idős otthonokat, gyermekvédelmi központokat. Megerősítette a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházzal, és a megyében lévő többi kórházzal is a kapcsolatot. Emellett pedig egy moduláris kórházat is építettünk.

A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházzal és a Sapientia Egyetemmel együttműködve Hargita Megye Tanácsának sikerült felszerelnie és engedélyeztetnie a koronavírus-fertőzés vizsgálatára használt laboratóriumot. Ezenkívül PCR tesztgépet vásároltunk az adományokból, amelyet a Hargita Megyei Közegészségügyi Igazgatóságnak adtunk át.

A kihívások ellenére intézményünk folytatta a beruházásokat, útjavításokat, munkacsoportokat hozott létre a gazdasági tevékenységek és az üzleti fejlesztések támogatására.

Hargita Megye Tanácsa támogatja a fiatalokat a szakmai továbbképzésükben, folytatva az Internship programot, elősegítve a vírus utáni időszakban a gazdasági- társadalmi folyamatok fellendítését.

 

Csíkszereda, 2020. július 08.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774