Hargita megye külföndön is példát mutat

A Mária Út képviselőitől tanulhatnak a környező országok a nemzetközi Ruritage projekten belül

(0 Szavazat)16 megjelenítés

Március 19-21. között a spanyolországi Valladolid város adott otthont a nemzetközi Ruritage projekt második találkozójának. A projekt témája a kulturális és természeti örökség mint a fenntartható gazdasági fejlődés mozgatórugója, a lakosság jól-létének elősegítője, különös tekintettel a szakrális zarándokutakra, valamint fő célja bemutatni a kulturális és természeti örökség potenciálját, mint a megújulás, a fenntartható fejlődés, a gazdasági növekedés, valamint az emberek jólétének és életkörülményeinek javítását szolgáló erős gazdasági, társadalmi és környezeti katalizátor.

A Ruritage a vidéki területeken a kulturális örökség hasznosításán keresztül jelentősen javíthatja a fenntartható növekedést. A főpályázó a bolognai egyetem, az Alma Mater Studiorum Università di Bologna.

A háromnapos eseményen Hargita Megye Tanácsának küldöttsége a Pro Educatione Egyesület képviselőjével, valamint Molnár Sándorral, a Mária Út Egyesület elnökével közösen mutatta be a zarándokút történetét, sikeres akcióit és pozitív hozadékait, melyeket felhasználva, az egyes külföldi szervezetek tagja felhasználhatnak egy hasonló zarándokút kiépítésénél. A tapasztalatcsere a partnerek kölcsönös meglátogatásából, az egymástól való tanulásból és környezetünk, helyzetünk megismeréséből áll.

A találkozó ideje alatt a koordinátorok összegezték az adatgyűjtési kampányokra bekért adatokat és bemutatták a Ruritania nevű társasjátékot, melyet a résztvevők ki is próbálhattak. A játék lényegében egy szimuláció, melyben helyi vezetőként figyelni kell egy adott település épített és természeti örökségeire, megvédeni azokat az esetleges természeti katasztrófáktól, bevételt generálni és megtartani a látogatók elégedettségi szintjét. A projekt kifutási idejének végéig minden partner kap majd egy személyreszabott példányt is.

A Ruritage partnereinek következő találkozóján, mely Kréta szigetén zajlik majd május végén, a helyi érintettekkel való találkozókról várják a beszámolókat a projekt kezdeményezői.

Csíkszereda, 2019. április 4.


[ Nemzetközi hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774