Hargita megye is részt vesz a Helyi Termékek Napján

Rendkívüli tanácsülést tartottak a megyeházán

(0 Szavazat)41 megjelenítés

Több aktuális témában is döntés született azon a rendkívüli ülésen, amelyet Hargita Megye Tanácsa október 4-én, szerdán délután tartott Csíkszeredában a megyeháza márványtermében.

A testület jelenlévő huszonkét tagja valamennyi napirendi pontot megszavazta, a tej-kifli programmal kapcsolatos előterjesztést és a tartalékalap felhasználása módszertanáról és eljárásáról szóló határozattervezetet levették napirendről, arról a rendes havi ülésen hoznak döntést.

Elsőként elfogadták a Hargita Megyei Művészeti Népiskola 2017-2018 tanév során alkalmazott tandíját, vizsgadíját, oklevélkibocsájtási és eszközhasználati díjat, valamint az oktatók oktatási normájának növelését is jóváhagyták.

Ugyanakkor a Hargita Megyei Fejlesztési Ügynökségnél egy meghirdetésre kerülő állás esetében csökkentették a régiséget, hogy arra frissen végzett munkavállaló is jelentkezhessen.

Továbbá döntöttek a „Pogány-Havas” Kistérségi Egyesület fiókszervezete létrehozásának jóváhagyásáról, valamint elfogadták a 2017-es évi „Hargitai falukép védelme” programot.

Október 10-én első alkalommal szervezik meg Bukarestben, a parlamentben a helyi termékek napját.

– Köszönetünket fejezzük ki Sebestyén Csaba parlamenti képviselőnek, volt megyei tanácsosnak, a mezőgazdasági bizottság tagjának, hogy meghívásának eleget téve Hargita megye is képviselheti magát a rendezvényen, hagyományos és helyi termékek népszerűsítésével – fogalmazott Borboly Csaba megyeitanács-elnök. Az erről szóló határozatot is egyöntetűen megszavazta a testület. Végül a csíkszeredai Petőfi Sándor utcában található orvosi rendelő hőközpont telepítési és fűtésrendszerének korszerűsítésének műszaki tervének jóváhagyását is megszavazták.

A különfélék között Kolozsvári Tibor megyei tanácsos, a család munkacsoport vezetője beszámolt arról, hogy kidolgoztak egy kérdőívet, amellyel az önkormányzatokon keresztül szeretnék felmérni, hogy a településeken milyen mértékben valósulnak meg családjóléti szolgáltatások. A testület elvi határozatot hozott, hogy a munkacsoport elvégezhesse ezt a felmérést.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke tájékoztatta a tanácsosokat, hogy jelenleg aktualizálják a hivatalban dolgozók munkaköri leírásait, annak az elvnek mentén, hogy a fizetés nagyságához arányos legyen a munka és a vállalás.

Bíró Barna Botond alelnök az október 15-én sorra kerülő Fuss neki! Közösségi programot ismertette, kérve a kollégáktól a támogatást a jó ügy felkarolása érdekében.

Ugyancsak a különfélékben ismertette Barabás Csaba kabinetigazgató és Borboly Csaba megyeelnök az http://investitii.hargitamegye.ro/ platformot és újdonságait. Erről külön közleményben nyújtunk tájékoztatást.

Csíkszereda, 2017. október 4.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774