Hargita megye a régiók és városok európai hetén

Az ifjúság terén szervez Hargita Megye Tanácsa workshopot Brüsszelben

(0 Szavazat)41 megjelenítés

Idén is képviselteti magát Hargita megye, és ezáltal Erdély az októberben 14-ik alkalommal sorra kerülő régiók és városok európai hetén Brüsszelben, amelyen 28 országból 187 régió és város küldöttsége vesz részt. A Régiók Bizottsága szervezésében Hargita Megye Tanácsa mint kezdeményező és vezető partner az idei évben az ifjúságra fekteti a hangsúlyt az úgynevezett Meeting Place workshopon EU Régiók – Partnerek az Ifjúságért címmel. Társszervező a Régiók Bizottsága, partner a Katalóniai Ifjúsági Főigazgatóság, a Heves Megyei Önkormányzat, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat, Alin Nica, a Régiók Bizottsága romániai delegációjának elnöke, valamint a Hargita Megyéért Egyesület.

Hargita Megye Tanácsa fontosnak tartja a kezdeményezést, hiszen ezúton is előmozdíthatja a fiatal generáció oktatását, munkaerejét és társadalmi integrációját, amely a legtöbb európai országban gondokkal küzd. Ebben az ügyben bemutatnak jó gyakorlatokat, hogy a szakembereknek, a régiók képviselőinek és az ifjúságnak lehetőségük nyíljon javaslatokat megfogalmazni azon kihívásokra, amelyekkel a fiatal generáció napjainkban szembesül. Mindezekre lehetőséget nyújt a Meeting Place elnevezésű eseménysorozat, amelyen a résztvevőknek alkalmuk lesz kapcsolatokat kiépíteni és nézőpontokat egyeztetni, gyakorlati és átfogó képet kialakítva az európai szintű stratégiák és javaslatok helyi szintű alkalmazhatóságáról. Ugyanakkor nagy szerepet kap Borboly Csabának a Régiók Bizottsága raportőreként elkészített jelentése, az ifjúságpolitika terén folytatott európai együttműködés, amelyet februárban döntő többséggel elfogadott a Régiók Bizottsága.

Az eseményről még több információ itt található: http://ec.europa.eu/regional_policy/regions-and-cities/2016/index.cfm

Borboly Csaba raportőri tevékenységéről még többet a http://hargitamegye.ro/hargita-megye-tanacsa/kozerdeku-informaciok/eves-beszamolo.html oldalon olvashatnak.

Csíkszereda, 2016. május 6.


[ Nemzetközi hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774