Hargita hazavár

Állásbörze Kolozsváron egyetemisták számára

(0 Szavazat)126 megjelenítés

Hargita hazavár címmel szervez állásbörzét Kolozsváron a BT Arénában június 20-án Hargita Megye Tanácsa, Szatmár Megye Tanácsa, Bihar Megye Tanácsa, valamint Sepsiszentgyörgy önkormányzata. A rendezvényre elsősorban Kolozsváron tanuló egyetemistákat várnak, akik egy kérdőívvel  jelentkezhetnek, melyben feltüntetik, milyen szakma, milyen állás iránt érdeklődnek. A Hargita megyei standnál Hargita Megye Tanácsa és alintézményei – Hargita Megyei Gyermekvédelmi és Szociális Vezérigazgatóság, valamint a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház – állásajánlatai közül is válogathatnak az érdeklődők. 

Hargita Megye Tanácsa számos területen keres frissen dilpomázott munkatársakat: a főépitészet urbanisztikust, építészmérnököt, jogászt, a műszaki vezérigazgatóság civil épitkezési mérnököt, a jogi vezérigazgatóság jogászt, a gazdasági vezérigazgatóság közgazdászt vagy szociológust az elemző irodába, a közbeszerzés osztály építészmérnököt, jogászt, utász mérnököt, a programok, pályázatok vezérigazgatóság közgazdászt, építész mérnököt, a vagyongazdálkodási vezérigazgatóság építészmérnököt.

Hargita Megye Tanácsa kiemelten fontosnak tartja a fiatalok segítését életútjuk kezdetén, ezért is hirdette meg gyakornoki programjait is, melyre középiskolát végzett fiatalok is, valamint felsőfokú tanulmányaikat végzők és végzettek jelentkezhetnek.

Ugyanakkor a Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő Hargita Megyei Fejlesztési Ügynökség számos program keretében segíti a frissen végzetteket akár saját vállalkozás létrehozásában, akár ehhez szakmai anyagot biztosítva , vagy konferenciák, fórumok szervezésével.

Ugyancsak a fiatal vállalkozók indulásában nyújt segítséget a Hargita Megye Tanácsa támogatásával Székelyudvarhelyen létrehozott inkubátorház, a Hargita Business Center. Hasonló inkubátorházak létrehozása folyamatban van Gyergyószentmiklóson és Csíkszeredában is.

Hasonlóképpen lehetőséget nyújt a pályakezdők számára a Székely Termék mozgalom, melyben jelenleg is sok fiatal talált számára megfelelő lehetőséget, akár az élelmiszerek előállításában, akár kézműves termékek készítésében. Az egyik legfiatalabb Székely Termék védjeggyel rendelkező termelő, Bálint Attila például tavaly a Kárpát-medence legjobb sajtkészítője díjat hozta el Tekerőpatakra.

Hargita Megye Tanácsánál mindig fontos volt a fiatalok támogatása segítsége. Ezért hirdettük tavaly az Ifjúság évét is, ezért végzünk gyakran felméréseket, konzultációkat, hogy megtudjuk, mire vágynak a fiatalok, milyen segítségre számítanak és miben tudunk segíteni. Ugyancsak ezzel a céllal hoztuk létre a Kisfalu programunkat, melynek az a célja, hogy olcsó ingatlannal rendelkező települések infrastruktúráját emeljük a városokéhoz hasonló szintre, ezáltal könnyítve a lakásvásárlást a hazaköltöző, vagy itthonmaradó fiatal házasok számára. – mondta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

A megyeelnök kiemelten fontosnak tartja a kolozsvári állásbörzét, ahol azok a fiatalok is informálódhatnak, akik még egyetemi éveik elején vannak. A börzére olyan Hargita megyei vállalkozókat is várnak, akik szakképzett munkaerőt keresnek.

 

Csíkszereda, 2019. június 13.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774