Harghita Business Center: Lehetőség fiatal vállalkozások számára

Terv szerint halad az udvarhelyi vállalkozói inkubátorház építése

(0 Szavazat)197 megjelenítés

Újabb látogatást tett Barti Tihamér Hargita Megye Tanácsának alelnöke Székelyudvarhelyen, ahol jó ütemben haladnak a munkálatok a Harghita Business Center elnevezésű vállalkozói inkubátorház építkezésén. Az épületben 48 irodahelyiség kap majd helyet, továbbá közös használatú terek mint titkárság, konferencia, tárgyaló- vagy kiállítóterem is. A projekt összértéke 4 073 099 lej, ebből Hargita Megye Tanácsának önrésze ötven százalék, ötven százalékban pedig az EU támogatja. A beruházás célja a térség üzleti környezetének javítása és a fenntartható gazdasági- társadalmi fejlesztése. 

Barti Tihamér szerint a kezdeti nehézségek ellenére jó látni, hogy a munkálatok terv szerint haladnak, megjegyezve, hogy a következő kihívás szerepet adni az épületnek és tartalommal tölteni meg azt.

– Annak érdekében, hogy az évvégéig elkészülő épület sikeresen működjön a jövőben és megvalósúljanak a hozzá füzött remények, folyamatosan egyeztetünk a helyi, megyei és a megyén kivüli szakmai szervezetekkel és tájékoztatunk a pályázati lehetőségekről. – nyilatkozta az alelnök, kiemelve, hogy az innovatív gazdaságfejlesztés komoly húzóerőt jelenthet a megyében, ugyanis a gazdasági fejlődést elősegítő létesítmény az egész megyének fontos, annál is inkább, hogy Udvarhely és környéke húzó régiója a megyének gazdasági szempontból, számtalan életképes vállalkozás székhelye, ez pedig garancia az innovatív gazdaságfejlesztés eredményességére.

Incze Csongor alelnök tavaly a Nemzeti Innovációs Hivatal meghívására Budapesten tett látogatása alkalmával győződhetett meg az inkubátorházak hasznosságáról.

– Úgy gondolom, ennek a beruházásnak van létjogosultsága, budapesti látogatásom során azt tapasztaltam, hogy egy jól működtetett inkubátorház táptalaja lehet és pár év alatt sikerre vezetheti a fiatal, kezdő vállalkozásokat, amelyek mögött ambició van. Ugyanakkor, mint volt ifjúsági vezető különböző fórumokon és találkozókon lehetőségem nyílt a fiatalok ez irányú igényeit és elvárásait meghallgatni, ez a beruházás pedig válasz lehet a felmerült igényekre. – hangsúlyozta Incze Csongor. Az alelnök ugyanakkor további feladatként jelölte meg egy kompetens müködtető csoport toborzását, amely a megfelelő szakmai segítséget tudja nyújtani az inkubátorházat belakó fiatal cégek számára.

 

Csíkszereda, 2015. május 7.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774