Hamarosan aszfaltút lesz Atyha fele

Hargita Megye Tanácsának vezetősége a tervezővel és a kivitelezővel egyeztetett

(0 Szavazat)71 megjelenítés

A DJ136A Korond és Atyha közötti útszakasz felújítási munkálatainak elkezdéséről egyeztetett szerdán, július 13-án Hargita Megye Tanácsának elnöke, Borboly Csaba, és Barti Tihamér alelnök a tervezővel, a kivitelezővel, a munkafelügyelővel, valamint a község polgármesterével. Megállapodtak, hogy a jövő hét elején elkezdik a munkálatokat az út első szakaszán, amely az Atyhán áthaladó részt jelenti. A felújítást azért nem kezdték el korábban, mert probléma adódott a tervben.

- Két éve próbáljuk megoldani a Korond-Atyha közötti útszakasz felújítási munkálatai kapcsán felmerülő nehézségeket, ezért felvetettük azt a lehetőséget, hogy, vagy elkezdődnek a munkálatok vagy felbontjuk a szerződést, mert nincs értelme vesztegetni az időt.  Nem szeretnénk, hogy ez az év is úgy teljen el, hogy nem kezdődik el a felújítás, ezért is szerveztük ezt a megbeszélést a tervezővel és a kivitelező céggel. Ha lesz aszfaltút, fellendül a falu turizmusa is – osztotta meg Borboly Csaba a megbeszélést követő tájékoztatón.

- A mai konzultáción az első szakasz kapcsán kötöttünk megállapodást, eszerint újratervezik a mennyiséget, az út szélességét. A mai nap folyamán kiszámítják a szintezést, és miután ez megtörténik, a jövő héten indulhat a munkálat, ezt követően pedig az aszfaltozás – részletezte Barti Tihamér.

Katona Mihály polgármester elmondta, ezen útszakasz felújítása nem csak a falu életében fontos, nem csak az itt élőknek jelent majd örömet, hanem a környéket látogató turistáknak is.

Csíkszereda, 2016.  július 13.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774