Hagyományőrző nap Vacsárcsiban

(0 Szavazat)7 megjelenítés

A Vacsárcsi Ifjúsági és Kulturális Egyesület szervezésében 2019. október 27.-én vasárnap Hagyományőrző Napra került sor Csíkvacsárcsiban.
Az esemény szentmisével kezdődött, majd az ünnepség a kultúrotthonban folytatódott. A Vacsárcsi Búzavirág Néptánccsoport két táncosa köszöntötte az egybegyűlteket, különös tekintettel az időseket.

Fodor Zoltán a Vacsárcsi Ifjúsági és Kulturális Egyesület vezetője ismertette a mai nap programját. Majd Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, gratulált az egybegyűlteknek, hogy szépen megszervezi a Vacsárcsi Ifjúsági Kulturális Egyesület a hagyományőrző napot.

Az elnök elmondta, hogy Vacsárcsiban közösséget formált a felmenő generáció, amely jó alap a felnövekvő generációnak. Fontos az a számos civil tevékenység, amely egy közösségben ki tud alakulni. Hargita Megye Tanácsa részéről ott tudunk segíteni, ahol a helyi közösség dolgozik. Hiába a pénzügyi támogatás, ha nincs egy összetartó közösség, aki pályázzon és jól gazdálkodjon. Akkor tudunk a megyei tanácsnál is jól dolgozni, ha ezt a közösségekkel együtt tesszük. Vacsárcsiban látszanak az épülő házak, a bővülő közösség. Ez egy jó irány. Ebben nagy szerepe van minden generációnak.

A továbbiakban Hargita Megye tanácsának elnöke és Becze István megyei tanácsos átadta a Vacsárcsi Búzavirág Néptánc számára vásárolt népviseleteket.

Az átadás után pedig a csíkszentgyörgyi Székely Góbék A mü időnkben nem így vót című előadását láthatta a nagyszámú az érdeklődő.

Az előadás után Izsák-Székely Lóránt Csíkszentmihály polgármestere köszöntötte a résztvevőket. Az esemény ünnepi ebéddel zárult.


Kulturális hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774