Ha majális, akkor Csíki Majális!

A családok hétvégéje közeleg Csíkszeredában

(0 Szavazat)13 megjelenítés

Családi piknik, szoknyás biciklizés, rengeteg gyermekfoglalkozás, közösségi főzés, koncertek – május 10–12-én, péntektől vasárnapig számos program vár kicsiket és nagyokat a csíkszeredai központi parkban, illetve a Szabadság téren. A Csíki Majálist idén is megszervezi az Aktív Közélet Egyesület, számos partnerrel együtt, és mint a szervezőcsapat részéről Becze István megyei tanácsos elmondta, többek között kertészeti szakmai előadásokat is hallgathatnak az érdeklődők.

Szombat délben lesz a hivatalos megnyitó, de már péntek délelőtt megnyitja kapuit a rendezvény, egyebek mellett kertészeti kiállítással és vásárral, valamint gazdasági témájú rendezvénnyel a Csíki Vállalkozók Egyesületének szervezésében. Szombaton szoknyás biciklizés is lesz, vasárnap pedig családi piknik.

Vaszi Levente népdalénekes is fellép Vrencsán Anitával együtt, a Zúgató Zenekar kíséretével, Timár Erika közreműködésével. A műsor a Gyimesvölgyi Népzene Kostelekről című lemezük első bemutatója, a május 24-i, hivatalos budapesti bemutató előtt, tudtuk meg Vaszi Leventétől, aki csapatával vasárnap fél hatkor áll színpadra a parkban. Mint elmondta, CD-t vasárnapig nem ígér, mert „még most pirítsák”, azaz még nem jelent meg a hanghordozó, de élőben meghallgathatjuk az említett időpontban.

Vizi Balázs a Petőfi36 projekt menedzsere az általuk szervezett várostörténeti óriás fényképes villámcsődületre hívta fel a figyelmet, amely mindhárom napon 17 és 18 óra között lesz a Tulipán áruháznál, ahonnan a Szabadság térre, majd a központi parkba vonulnak át. Továbbá szakmai előadásokat tartanak az online bántalmazásról, az innovációról és a tervezett Erdélyi Fotótörténeti Múzeumról, valamint az érdeklődők virtuálisvalóság-expóra (Virtual Reality Expo) is ellátogathatnak.

Csilip Árpád, Hargita Megye Fejlesztési Ügynökségének vezetője a háromnapos kézműves- és székelytermék-vásárt emelte ki, amelyen a bőrdíszműveken, kerámián és hagyományos élelmiszereken kívül pálinka is kapható majd, széles választékban. Elismerését fejezte ki a Székely termék védjeggyel rendelkezők iránt, akiknek ezen a hétvégén három különböző helyszínen is meg kell jelenniük, ennek ellenére nagy számban vesznek részt a Csíki Majálison.

Ez tehát a családok hétvégéje lesz, idén az újdonság a családi piknik lesz, a Petőfi36 programjai, valamint az, hogy a rendezvénysorozatot élőben közvetítik az interneten. (Az élő adás linkjét a Csíki Majális Facebook-esemény oldalán teszik közzé.) És a sok rajongót vonzó koncertekről se feledkezzünk meg: pénteken a parki színpadon fellép a Sárik Péter Trió és Falusi Mariann a Jazzkívánságműsor magyarul című műsorával, a Szabadság téri nagyszínpadon pedig szombaton a Teddy Queen és a Kiscsillag, vasárnap a No Sugar és a Kowalsky meg a Vega.

A részletes program megtekinthető a https://www.csikimajalis.ro/ oldalon, amely folyamatosan frissül.

A rendezvény főbb támogatói: Bethlen Gábor Alap, Agrárminisztérium, Hargita Megye Tanácsa és alintézményei (Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége, Hargita Megye Tanácsának Hegyi- és Barlangimentő Közszolgálata, Hargita Megyei Kulturális Központ).

Csíkszereda, 2019. május 8.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774