Gyümölcsfeldolgozó konyhát avattak Gyergyócsomafalván

(0 Szavazat)48 megjelenítés

Összefogás eredményeként, a Fenyőalja Egyesület kezdeményezése révén készült el Gyergyócsomafalván az a gyümölcsfeldolgozó konyha, amelyet Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Barti Tihamér alelnök, Bege Károly megyei tanácsos, Benedek Árpád, a helyi közbirtokosság elnöke és Márton László Szilárd polgármester jelenlétében avattak fel október 16-án, pénteken. Borboly Csaba pozitív példaként emelte ki a csomafalvi közösség összefogásának erejét, hiszen a megerősödést, önfenntartóvá válást és a helyi értékek, hagyományos ízek fennmaradását csak így lehet elérni.

– Ilyen szép konyha még ebben a megyében nem készült, bízom benne, hogy a fiatalasszonyok körében is hasznos lesz, és hozzájárul az itthon maradáshoz. Ezúttal biztatok minden helybélit, hogy használják az új konyhát, állítsanak elő minőségi termékeket, amelyeket viszontláthatunk és megvásárolhatunk az üzletekben – fogalmazott a megyeelnök.

Márton László Szilárd elmondta, ez az év a falu tematikája szerint az együttműködés éve, melynek legékesebb példája nem is lehetne más, mint ez a gyümölcsfeldolgozó. Köszönetét fejezte ki Hargita Megye Tanácsának, a helyi közbirtokosságoknak, Hargita Megye Tanácsa Vidékfejlesztési Egyesületének és a helyi tanácsnak a támogatásért, amely által a régi iskola mint közösségi épület újra méltó szerepet tölthet be, valamint rámutatott arra, hogy egy felmérés szerint a helyiek legnagyobb büszkeségei a szörpök és a lekvárok, tehát az itt elkészíthető termékekre nagy igény van, ami nem mellékesen a település jó hírnevét öregbíti.

Barti Tihamér örömét fejezte ki, hogy az isteni ajándék, ami megadatik a helyieknek, feldolgozásra és értékesítésre kerül, és ezúttal a céltudatos munkának is beérik a gyümölcse. A megyei tanács elöljárói az avatószalag elvágása után székely zászlót adtak a helyieknek ajándékba.

Csíkszereda, 2015. október 16.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774