Gyümölcs- és zöldségtermelő valamint feldolgozó egyesületek is pályázhatnak Hargita Megye Tanácsa Vidékfejlesztési Egyesületénél

Október 30-ig adhatják le támogatási igénylésüket az egyesületek

(0 Szavazat)54 megjelenítés

Gyümölcs- és zöldségtermelő illetve feldolgozó egyesületeket is támogat Hargita Megye Tanácsa Vidékfejlesztési Egyesülete.

Az egyesületek pályázataikat október 30-ig adhatják le, amennyiben székhelyük azon településen található, amely önkormányzat tagja a Vidékfejlesztési Egyesületnek vagy megyei érdekeltségű.
– Idén már 11 éves a Székely termék védjegyünk. Évent száz új munkahely jön létre a termelők által és több mint 2300 állandó munkahelyet biztosítanak. A pályázati kiírásainkkal erre erősítünk rá és ezt a fenntartható fejlődést szeretnénk biztosítani. Ugyanakkor közösen igyekszünk, hogy a termékek minőségében is javuljanak. A pályázati kiírásokkal lehetőséget kínálunk a fiataloknak, akikre büszkék vagyunk, hogy itthon meg tudnak élni és olyan helyi termékeket állítanak elő, amelyekre van kereslet – nyilatkozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.
A pályázat célterületei: gyümölcs és zöldségfeldolgozó egyesületek konyháinak felszerelése: kukták, gyümölcsprések, magozógépek, inox kagylók, inox asztalok; cimkék, befőttes üvegek, csomagoló anyagok; zöldésgtermesztéshez szükséges öntözőberendezések, eszközök beszerzése.
Az előirányzott keretösszeg: 30 000 lej. A vissza nem térítendő támogatás a pályázat összköltségének az 49 százaléka. A pályázási keretösszeget Hargita Megye Tanácsa Vidékfejlesztési Egyesületének tagjai biztosítják, vagyis Hargita Megye Tanácsa és 45 helyi önkormányzat.
További információk, pályázási útmutató az alábbi elérhetőségeken igényelhetők: a közhasznú egyesület székhelyén, Csíkszereda, Szabadságtér 5 szám alatt, Hargita Megye Tanácsának 244 irodájában, telefonszám 0740-169850, e-mail cím: karikascsilla@hargitamegye.ro dezvoltareruralahr@gmail.com. A pályázati űrlap letölthető a www.hargitamegye.ro honlapról is.
A pályázat leadási határideje október 30., 12 óra. A pályázat egy példányban, lezárt borítékban, a Hargita Megye Tanácsának 244 irodájában (Csíkszereda, Szabadság tér 5 szám) nyújtható be.
A hiányos és határidő után beérkezett pályázatok nem részesülnek elbírálásban.

További információkat találhatnak Hargita Megye Tanácsának weboldalán: http://hargitamegye.ro/hargita-megye-tanacsa/programok/aktiv-palyazatok/hmt-videkfejlesztesi-egyesuletenek-palyazatai/gyumolcsfeldolgozo-egyesuletek.html


Csíkszereda, 2020. október 14.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774