GYTIT Túlélő tábor

A Gyergyói Területi Ifjúsági Tanács közleménye

(0 Szavazat)37 megjelenítés

Kovácspéter-tetőn szervezett túlélőtábort a GYTIT a napokban. A háromnapos rendezvényt Hargita Megye Tanácsa támogatta. 

Háromnapos túlélő tábort szervezett a Gyergyó Területi Ifjúsági Tanács, az 1375 méter tengerszint feletti magasságban fekvő Kovácspéter-tetőn.  A rendezvény november 2-4. között zajlott a Gyergyószentmiklóshoz tartozó Kovácspéter településen. A rendezvény megnyitóján Csergő Timea, a program főszervezője elmondta, hogy nagyon fontosnak tartja, hogy a fiatalokat kimozdítsa a mindennapokban megszokott környezetükből, és kivigye őket a természetbe, ahol magukra maradnak mindenféle technológia és elektronikai eszközök nélkül. A megnyitón részt vett Barti Tihamér, Hargita Megye Tanácsának alelnöke, aki arra biztatta a fiatalokat, hogy használják a kreativitásukat és jöjjenek minnél több ötlettel, ami a jövőjüket jobbá teheti. Ezt követően Portik-Hegyi Kelemen főesperes-plébános biztatta a fiatalokat, hogy szeressék a szülőföldjüket és hozzanak azért akár áldozatokat is, hogy itthon boldogulhassanak.

A rendezvény során a fiatalok megtanulhattak olyan dolgokat a természetről, tájékozódásról, vadállatokról és a túlélés alapvető szabályairól, amelyek hasznosak lehetnek számukra a jövőben. A rendezvény nem titkolt céljai közé tartozott, hogy a fiatalok felismerjék a természet ismeretének fontosságát, a csapatépítést, és végül, de nem utolsó sorban, a lovas életvitelbe is kapjanak egy kis bevezetést.  

Bár a táborozóknak volt födél a fejük fölött, védve voltak a vadállatok esetleges támadásától, és még a napi élelmet sem kellett elejteniük, mégis magukra voltak utalva. Ők kellett megoldják a főzést, beszerezzék a főzéshez és a melegedéshez szükséges tűzifát, az elektromos áram hiánya miatt okozott „elvonási tüneteket” is nekik kellett legyőzniük a sok más kihívás mellett. Sokuknak nem ez jelentette az igazi kihívást, hanem az elméleti és gyakorlati lovas bemutató után a konkrét lovaglástól való félelem leküzdése. Egy résztvevő feladta a küzdelmet a program felénél, a többiek teljesítettek minden feladatot.

A tábor zárásánál a résztvevők megfogalmazták, hogy a jövőben is szeretnék, ha lenne hasonló rendezvény, akár még nehezebb túlélő jellegű is, ez csak amolyan bemelegítés volt az igazi túlélésre, amilyeneket még meg lehetne azokon a tájakon szervezni.


[ Ifjusági hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774