Gyermeksarok a csíkszeredai megyeházán

Programok a megyei tanács munkatársainak gyermekei számára a vakáció idején

(0 Szavazat)17 megjelenítés

Játékos, tartalmas programokat, úgynevezett gyermeksarkot szerveztek a csíkszeredai megyeházán az április 18–28. közötti időszakban, a tavaszi vakáció idején. Ezzel azt az elvet követték, hogy Hargita Megye Tanácsa a munkatársainak gyermekei számára a megyeházát család- és gyermekbarátabbá igyekszik tenni. Törekedtek arra, hogy minél érdekesebb és változatosabb programokat kínáljanak a kicsiknek, volt zeneoktatás különböző hangszerekkel (gitár, fuvola, zongora), meseolvasás, népi gyermekjátékok, kézműves-foglalkozás, nemezelés, origami, népzene és néptáncoktatás, bábszínház, rajzolás.

– A szülők akkor tudnak teljes odafigyeléssel dolgozni, ha tudják, hogy a gyermekeik biztonságban vannak, ezért találtuk ki, hogy szervezzünk szórakoztató, de tartalmas programokat az intézmény munkatársainak gyermekei számára a vakáció idejére, hogy ne kelljen aggódniuk a kicsik felügyelete miatt. Kezdeményezésünkkel célunk a megyei tanács minél családbarátabb intézménnyé tétele, ennek érdekében már több intézkedést hoztunk, ilyen például a kisgyermekes anyák fokozatos visszatérésének bevezetése a gyermeknevelési szabadságról. Sok fiatalt alkalmazunk, így állandóan vannak olyan munkatársaink, akik gyermeknevelési szabadságukat töltik, továbbá fél órával csökkentettük a kisgyerekes anyák napi munkaidejét. Ezenkívül Hargita Megye Tanácsa támogatja pályázati rendszerén keresztül azokat a civilszervezeteket, amelyek családbarát programokat szerveznek, folyamatosan vannak nagycsaládosokat támogató pályázati kiírásaink. Eddig megoldatlan probléma volt a gyermekek felügyelete a vakációk idején, de ennek a kéthetes programnak a sikerességéből kiindulva folytatni kell a foglalkozások szervezését, amit más hasonló intézmények is alkalmazhatnak, mert ez egy jó példa arra, hogyan lehet gyermekekkel foglalkozni – nyilatkozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a kezdeményezés kapcsán.

– Ez olyan lehetőség, amit ki kell használni, nem mintha nem lenne, akire bízni a gyermek felügyeletét, de meggyőződésem, hogy nem tudnának ilyen hasznos és tartalmas időtöltést biztosítani, az itt szerzett élményekre a gyermek a későbbiekben is emlékezni fog – fogalmazott az egyik résztvevő édesanyja.

A foglalkozások szervezésébe bevonták a megyei tanács két alintézményét is: a Kájoni János Megyei Könyvtárat és a Hargita Megye Művészeti Népiskolát. A felügyeletet és a programok levezetését az intézményben dolgozó kollégák elosztották egymás között, folyamatosan két felnőtt foglalkozott a résztvevőkkel. A program részeként a szülők kérésére reggelit és ebédet is biztosítottak a gyermekeknek.

Csíkszereda, 2017. április 27.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774