Gyergyószentmiklós elkerülőútjának megépítése továbbra is prioritás

Borboly Csaba: öt év után megvalósulhat az együttműködés a város és megyei tanács között

(0 Szavazat)27 megjelenítés

A gyergyószentmiklósi elkerülőút megépítésének prioritásáról beszéltek szeptember 9-én, szerdán.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke emlékeztetett 2015-ben ajánlották fel a városvezetésnek az együttműködést a várost elkerülő elkerülőút megépítése érdekében. Akkor egy csaknem egy kilométeres szakasz átadását kérték Hargita Megye Tanácsa ügykezelésébe, hogy a város gyergyószárhegyi kijárata és a vasútállomás közötti szakaszának kiépítését közbeszerezhessék. Erről korábban blogbejegyzésben is tájékoztatott a megyei tanács elnöke.

Mint azt a megyei tanács elnöke kifejtette a kisajátítási törvények mentén látja a megoldást, ahogyan Csíkszereda város esetében is sikerült megépíteni a várost elkerülő elkerülőutat.

– Csergő Tibor András, az RMDSZ polgármesterjelöltje részére is felkérő levelet fogalmaztam meg ezügyben. Gyergyószentmiklós számára, 2015-ben felajánlott együttműködésünket szeptember 28. után, öt év várakozást követően, bízom benne az új városvezetés elfogadja. A kisajátítási jogszabályok mentén pedig kérem, hogy Csergő Tibor és csapata elindítsa a kisajátítások folyamatát idén, hogy akár jövő év második felében már az építkezéseket is tudjuk elkezdeni – tette hozzá Borboly Csaba.

 

Barti Tihamér alelnök hangsúlyozta, a elkerülőút megépítése nem csak a gyergyószentmiklósiaknak, de az egész térséget érintő probléma.

– Úgy gondoljuk az elmúlt években tett lépéseink igazolják, hogy a megye szempontjából milyen irányba szeretnénk vinni a elkerülőút ügyét. Azt szeretnénk, hogy az elkövetkező években egy komoly, erős csapattal megvalósításokról is beszélhessünk – tette hozzá az alelnök.

Csergő Tibor András polgármesterjelölt szerint, jelenleg is látható, hogy az európai jelzésű úton, amely összeköti Szárhegyet Gyergyószentmiklóssal jelenleg is nagy a forgalom, amely az elkövetkező években növekedni fog, amely a városon is áthalad. Az ipari befektetések, gazdaságélénkítések mentén pedig ezt figyelembe kell venni és egy, a várost elkerülő elkerülőútra kell irányítani az áthaladó forgalmat. Mindazonáltal pedig Csergő Tibor szerint az ipari zóna fele is fontos az összeköttetés a szárhegyi útról. Amennyiben ezt sikerül megvalósítanunk nyitást jelent a gazdasági és magán szektor felé. Számunkra ez egy prioritás az elkövetkező négy éves mandátumban, tette még hozzá a polgármesterjelölt.

A sajtótájékoztató visszatekinthető Borboly Csaba Facebook oldalán:

https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/3676409405737805/

 

Csíkszereda, 2020. szeptember 9.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774