Gyergyó-térségi polgármesterek találkoztak

Nehéz helyzetben vannak a költségvetést illetően

(0 Szavazat)18 megjelenítés

Gyergyócsomafalván ültek össze a Gyergyó-térségi polgármesterek március 20-án, szerdán. A polgármesterek részéről elhangzott, hogy a késői költségvetés nagyon hátráltatja őket abban, hogy időben tudják a munkálataikat elkezdeni és az a bizonytalanság, hogy március közepén még mindig nem lehet kiszámolni, hogy mekkora lesz az idei költségvetés eléggé ellehetetleníti őket. Ennek ellenére mindenki arra készül, hogy a megnyert pályázatokra az önrészt előteremtse és a közbeszerzési eljárásokat előkészítse.

Hargita Megye Tanácsához a költségvetési igényléseket a legtöbben a pályázati önrészek fedezésére tették le, bízva abban, hogy idén nagyobb összegeket tudnak kapni. A polgármesterek között nagy volt az egyetértés abban, hogy csak akkor tudnak eredményesek lenni, ha minél több pályázatot tudnak sikeresen kivitelezni.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke szerint a legfontosabb, hogy a szolidaritás jegyében egy olyan leegyeztetett költségvetéssel tudjanak előre menni, amellyel mindenkinek tudnak segíteni, minden község fejlődni tudjon és eredményeket érhessenek el.

Barti Tihamér alelnök kiemelte, számára a Gyergyó-térségi beruházások sikere a legfontosabb, ezért arra kéri a polgármestereket, hogy igyekezzenek időben felkészülni a munkálatokra és a költségvetési igényléseket is egészítsék ki, ahol erre szükség van. A költségvetés függvényében pedig kialakítják azt a megoldást, amely minden községet segít a fejlődésben.

A jelenlévők megegyeztek, hogy az elkövetkezőkben is folyamatosan egyeztetnek a térség beruházásait illetően, hogy azokat minél inkább sikerre tudják vinni.

Csíkszereda, 2019. március 21.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774