Gyakornokok erősítik a megyei tanács munkáját

Elkezdődött az első munkanap

(0 Szavazat)69 megjelenítés

Ismét gyakornokokat fogadott hétfőn, június 12-én Hargita Megye Tanácsa. Minden év ezen időszakában két hetet gyakorlatoznak a csíkszeredai Kájoni János Szakközépiskola tanulói. Ezúttal 22 tanuló helyezkedett el első munkanapjukon a szakmájukhoz legközelebb álló igazgatóságokon. Szőcs-Mátyás István a Menedzsment vezérigazgatóság vezetője és a gyakornoki program felelőse szerint ez az időszak úgymond első ismerkedés a munkahellyel, jó alkalom arra, hogy betekintést nyerjenek az intézmény működésébe és kipróbálni ki miben jó, gyakorlatba ültetni a tanultakat.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke szerint a gyakornoki program elsődleges célja, hogy a fiatalok megtapasztalják, hogy mit jelent a közösségért dolgozni, betekintést nyerni a különféle folyamatokba.

– Abban bízunk, hogy az itthon maradásra vonatkozó döntés meghozatalában is segítjük őket, hisz ma már a közigazgatásban jelentős béremelések történtek, amelyre lehet alapozni és családalapításon gondolkodni. Ugyanakkor a pályaorientáció terén is betekintést nyerhetnek az élet számos szeletébe, a megyei tanácsnál gyakorlatilag az élet minden területén dolgozunk, ami érint egy vállalkozót, szakmunkást, szakembert vagy egy cég munkatársát – véli Borboly Csaba.

Hargita Megye Tanácsa egész évben fogad gyakornokokat, gyakornoki programja keretében. Nem szokatlan, hogy az iskolák által szervezett csoportos gyakorlatozás mellett a középiskolás tanulók és az egyetemisták akár személyesen is felkeresik a megyei tanácsot, hogy két hetet vagy akár egy hónapot is eltöltsön az intézmény valamely irodájában, mint gyakornok.

Csíkszereda, 2017. június 12.


[ Ifjúsági hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774