Görögországi vendégek számos ajánlattal

Erős gazdasági kapcsolatokra alapoznák Imathia tartomány és Hargita megye együttműködését

(0 Szavazat)108 megjelenítés

A görögországi Imathia tartomány küldöttsége látogatott Hargita megyébe november 13–14-én. Konsztantinosz Kalaitzidisz alkormányzó egy gyümölcsfeldolgozó cég képviselője társaságában érkezett. Hétfőn több befektetési lehetőségről tárgyaltak Borboly Csabával, Hargita Megye Tanácsa elnökével és Bíró Barna Botonddal, az intézmény alelnökével, majd megyei körútra indultak.

A látogatás a testvérkapcsolat kialakítása folyamatának része, ugyanis szeptemberben a két közigazgatási egység vezetője együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá (erről szóló hírünket lásd itt: http://www.hargitamegye.ro/hirek/testverkapcsolatot-letesitenek-imathia-regio-es-hargita-megye-kozott.html).

A hétfő délelőtti találkozón egyebek mellett felmerült a peletgyártás, burgonyatermesztés, -értékesítés, erdei gyümölcsök feldolgozása, IT-képzés, logisztikai park, kisvágóhidak témája mint együttműködési terület. Borboly Csaba a vendégek figyelmébe ajánlotta a Hargita megyei lehetőségeket, és elmondta, hogy a testvérmegyei kapcsolat révén közös uniós pályázatokat bonyolíthatnak le, és gazdáknak szóló képzéseket is szervezhetnek együtt.

A találkozót követően a megye mindhárom térségében találkoztak vállalkozókkal, a megyére jellemző iparágak képviselőivel. Ugyancsak találkoztak a Hargita Megyei Kereskedelmi Kamara munkatársaival is, ami fontos a jövőbeli kapcsolatok tekintetében. A testvérmegyei viszonyt eleve egy már szoros gazdasági együttműködésre alapoznák, értettek egyet a felek, ezért már a szerződés aláírása előtt kialakítják azt. A görög vendégek várják a Hargita megyei vállalkozókat és a kamara képviselőit tartományukba jövő év januárjában, hogy üzleti lehetőségekről tájékozódjanak.

Csíkszereda, 2016. november 14.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774