Gondolkodjunk Európáról! Természetes élőhelyek és fajok védelme

Nemzetközi szakmai konferencia Hargita Megye Tanácsának szervezésében

(0 Szavazat)35 megjelenítés

A Régiók Bizottsága által indított Gondolkodjunk Európáról! kezdeményezés alapján Hargita Megye Tanácsa nemzetközi szakmai konferenciát szervez április 19-én 9 órai kezdettel, “Természetes élőhelyek és fajok védelme” címmel, a tusnádfürdői O3Zone Hotelben.

Az Európai Bizottság 2017-ben cselekvési tervet fogadott az uniós természet és biológiai sokféleség védelmének megerősítése érdekében, amely mind a polgárok, mind a gazdaság érdekeit szolgálja. A cselekvési terv a madárvédelmi és az élőhely-védelmi irányelv minél hatékonyabb végrehajtását, valamint a biológiai sokféleséggel kapcsolatos, 2020-ra vonatkozó uniós stratégia célkitűzéseinek megvalósítását szolgálja.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és a Régiók Bizottságának tagja elmondta, a szakmai tanácskozás célja a szóban forgó cselekvési terv végrehajtásával kapcsolatos javaslatok megvitatása.

A megyeelnök elmondta, olyan fontos témakörök megbeszélésére kerül majd sor, mint az élőhelyvédelmi irányelvekben megfogalmazott kötelezettségek teljesítése az EU tagállamai által, helyi stratégiák és cselekvési tervek a biológiai sokféleséggel, a regionális és helyi önkormányzatok szerepe az élőhelyvédelmi irányelvek végrehajtásában, jó gyakorlatok az Európai Unió tagállamaiban az irányelvek gyakorlatba ültetését illetően, kommunikációs stratégiák, valamint az európai uniós támogatások által biztosított lehetőségek kiaknázása.

A konferencián a szakma olyan neves képviselői vesznek részt, mint Humberto Delgado Rosa, az Európai Bizottság Környezetvédelmi Főigazgatóság, természeti tőke védelmével foglalkozó szakpolitikai részleg vezetője, Szép Róbert, a Romániai Országos Környezetvédelmi Őrség főbiztosa, Ribányi József, a Régiók Európai Bizottságának tagja, illetve Dr. Csányi Sándor, a Szent István Egyetem Mezőgazdág- és Környezettudomány szakának dékánja.

Az eseményre április 18-ig lehet regisztrálni itt, a részletes program itt olvasható.

Szeretettel várjuk a sajtó képviselőit! (a regisztráció minden résztvevőnek kötelező!)

Csíkszereda, 2018. április 17.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774