Gazdasági Konferencia és Pályázati Kerekasztal Székelyudvarhelyen

Egy nap a vállalkozókról, a vállalkozókért

(0 Szavazat)19 megjelenítés

Tapasztalt vállalkozó vagy, és szeretnéd elmondani, hogy véleményed szerint mi szükséges egy sikeres vállalkozás indításához és fenntartásához, bővítenéd ismereteidet, kapcsolatrendszeredet? Szeretnéd megosztani tudásodat a fiatalokkal, meghallgatnád és felkarolnád ötleteiket? Esetleg nemrég fejezted be a tanulmányaidat, még nem találtad meg a számodra megfelelő munkahelyet, de ügyesen barkácsolsz, megszerelsz ezt-azt, ékszereket vagy egyéb tárgyakat készítesz, és eldöntötted, hogy vállalkozni szeretnél, csak még azt nem tudod, hogyan valósítsd meg, főként, hogy miből, és szívesen meghallgatnál néhány tanácsot? Ha úgy érzed jellemző rád valamelyik leírás, vagy csupán szeretnéd megtudni, hogy milyen fejlődési lehetőségek vannak a térségben, ahol töltöd mindennapjaidat, akkor ott a helyed a Gazdasági Konferencián és Pályázati Kerekasztalon, amelyet Hargita Megye Tanácsa Fejlesztési Ügynöksége szervez szeptember 29-én, csütörtökön a székelyudvarhelyi polgármesteri hivatalban. A megnyitó 14 órától kezdődik.

A Gazdasági Konferencia keretében a szervezők rövid pörgős előadásokkal készültek, valamint párhuzamos kerekasztal beszélgetésekkel, hogy mindenki megtalálja  a számára megfelelő programot. Többet tudhatnak meg az Inkubátorház működtetésével kapcsolatban, valamint a székelyudvarhelyi CNC képzés kapcsán megkötött együttműködési egyezményről. Bemutatkoznak a Székelyudvarhelyi Inkubátorházat működtető ADI Hargita Business képviselői. Továbbá az eseményen hirdetik meg az inkubátorház menedzseri állását, ismertetik a jelentkezőkkel szembeni követelményeket, és az érdeklődők arra is választ kapnak, hogy mikor nyílik meg az inkubátorház, ahol egyébként IT Park is lesz, de erről bővebben szintén a konferencián lesz szó. Továbbá lehet jelentkezni mentornak vagy Business Angelnek az inkubátorházba. Mentor olyan idősebb vállalkozó lehet, aki úgy véli kapcsolatrendszerével, tapasztalataival segíteni tudna talpra állni néhány vállalkozni óhajtó fiatalnak, angel pedig olyan személy, aki ismer olyan fiatalt, akinek vannak megvalósítható ötletei, de nincs hozzá forrása, ő pedig szívesen befektetne a vállalkozásba. Lesz olyan kerekasztal is ahol a Kis és Középvállalkozások Pályázatait és Programjait Levezető Ügynökség és a Központi Fejlesztési Régió aktuális pályázati lehetőségeket ismertet, valamint olyan ahol a GYES törvény módosításainak megvitatásába kapcsolódhatnak be az érdeklődők.

Itthon is lehet címszóval helyi sikeres vállalkozók mutatják be tevékenységeiket, hogy rácáfoljanak arra a meggyőződésre miszerint itthon nem lehet boldogulni, és a megélhetés szükséges pénzt külföldön kell megkeresni. A konferenciára a tapasztalt vállalkozók mellett számos érdekes programmal szeretnék odacsalogatni a vállalkozni vágyó fiatalokat is, mint alkalmazásokkal kapcsolatos tudnivalók, IT és innováció Székelyföldön. A rendezvény lebonyolításába bevonták az UKKSZ (Udvarhelyszéki Kis-és Középvállalkozások Szövetsége) tagjait is, előadásaikat ugródeszkaként használhatják majd a vállalkozni óhajtó fiatalok. A rendezvényre külföldi vállalkozók is érkeznek Magyarországtól egészen Lengyelországig, akikkel a konferencia után szervezett b2b találkozón alkalom adódik befektetési lehetőségekről is egyeztetni, akár üzletet kötni. A rangos előadók és külföldi üzletemberek mellett számos közintézmény vezetője is jelen lesz, hogy a résztvevők a közigazgatásba is betekintést kaphassanak.

Csíkszereda, 2016. szeptember 27. 


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774