Gazdasági fórumot szervezett Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége

Érdemes tanulni mások hibáiból

(0 Szavazat)46 megjelenítés

Október 24-én, kedden a délutáni órákban gazdasági fórumot szervezett Hargita Megye Fejlesztési ÜgynökségeTanulj mások hibáiból!” címmel Székelyudvarhelyen, a Harghita Business Centerben.

A fórumon a meghívott előadók tájékoztatást nyújtottak azokról a buktatókról, hullámvölgyekről, melyek érinthetnek egy vállalkozót. A teltházas előadássorozat keretében a megyei elöljárók mellett, pénzügyi, pszichológiai, valamint személyes példák segítették a helyi vállalkozásokat.

Elsőként a szervezők részéről Lukács Zoltán-Levente, Hargita Megye Fejlesztési Ügynökségének igazgatója köszöntötte a nagy számú érdeklődőt.

A kudarcok azért vannak, hogy azokon túllépjünk, újabb nekifeszülést eredményezzen – fogalmazott köszöntő beszédében Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke. Az inkubátorház jó példa erre, hisz az évek során számos buktatón kellett keresztül menjen a közigazgatási projekt mentén. A „kudarcokból” tanulva sokkal könnyebben megszülethet ezek után egy csíkszeredai vagy akár egy gyergyói inkubátorház.

– Azt gondolom, hogy a legfontosabb, hogy legyen hit, és a kudarcokon át lehet és kell lépni. Erre bíztatok minden fiatalt és kevésbé fiatal vállalkozót, hogy pont ahogy egy közigazgatási projektnek vannak mélypontjai, azokkal szembe kell fordulni és mindig a kibeszélés volt a legfontosabb fegyver, amivel túltudtunk lépni. Arra ösztönzök mindenkit, hogy az egyeztetéseket nem lehet kihagyni. Egyeztetések nélkül kialakulnak az ellenségképek, egyeztetések nélkül kialakulnak a féltékenységek, és olyan dolgokra képesek az emberek, amikre másképpen, valószínűleg a hétköznapokban kevésbé vetemednének úgymond rá – hangsúlyozta Borboly Csaba, aki a közös pont megkeresését emelte ki.

– Ez egy közösségi intézmény, ebben mindenkinek helye van, mindenkit barátként kell fogadni és hogyha így keressük a továbbfejlesztés lehetőségét, közös erővel, akkor még sok dolgot ide tudunk telepíteni. Ilyen szempontból a megyei tanács részéről várjuk a javaslatokat, a kezdeményezéseket, mert mindet lehet még tovább építeni, lehet fejleszteni és ebben a  partnerség részünkről maximálisan megvan – fűzte hozzá a megyeelnök.

A jövőbeni tervekről elmondta, 2018-at az ifjúság évének szenteli a megyei tanács.

– 2018 az ifjúság éve kell legyen Hargita megyében is, tehát a fiatalok éve, sőt kiegészítve a fiatal családosok évével, aminek az kell  legyen a fontos üzenete, hogy szükség van a fiatalokra, szükség van azokra, akik gyereket vállalnak. Ilyen szempontból keressük  azokat a javaslatokat, ötleteket, elképzeléseket, amik ebben rátudnak erősíteni. Keressük a jó plédákat! – summázta Borboly Csaba.

A folytatásban Bíró Barna Botond, Hargita Megye Tanácsának alelnöke Az őszinte partnerségek haszna címmel tartott előadást.

– A kudarc szükségszerű velejárója az életnek, ami felkészít a sikerhez vezető útra. Ezért fontos, hogy kitartóak legyünk és próbáljunk meg tanulni minden sikertelenségből. Mert megéri – írja közösségi oldalán az alelnök.

Barabás Csaba az elnöki kabinet vezetője öt személyes példát hozott fel, olyan hibákról, amelyeket kezdő vállalkozóként elkövetett. Tamás László csődbiztos és Asztalos Lehel pszichológus  előadását követően vállalkozói jó példák hangoztak el Albert Csaba, Ünver Levente Muharrem, Geréb Róbert és Miklós Csaba előadásában.

Csíkszereda, 2017. október 25.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774