Gazdasági fórum vállalkozóknak, diákoknak

A kudarcokból is tanulni kell 

(0 Szavazat)34 megjelenítés

Pályázatokról, csődhelyzetről, vállalkozásindításról, kudarcokról és sikerekről hallgattak előadásokat a csíkszeredai megyeházán november 20-án vállalkozók és diákok. A Tanulj mások hibáiból elnevezésű rendezvénysorozatot, melynek korábbi állomása Székelyudvarhely volt, Hargita Megye Tanácsának alintézménye, Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége szervezte. A gazdasági fórum és kerekasztal-beszélgetés célja az, hogy a jelenlevők személyes történeteket halljanak a sikerekről és a kudarcokról, illetve gyakorlati tanácsokat kapjanak a tapasztalt vállalkozóktól, ismertette a fórum megnyitóján Lukács Zoltán Levente, az ügynökség igazgatója, a rendezvény moderátora.

A sikerhez a kudarcokat is meg kell élni, azokból pedig tanulni kell és nem feladni, tanácsolta a pályakezdőknek Barabás Csaba, Hargita Megye Tanácsa elnöki kabinetének vezetője, aki korábban maga is vállalkozó volt. Tapasztalataira alapozva a kezdő vállalkozás népszerűsítésének fontosságát hangsúlyozta, és hogy a vállalkozó elsősorban a kliens igényeit, a vállalkozás célcsoportját kell minél jobban kiszolgálja. A vállalkozás profiljának meghatározásakor nem biztos, hogy azt kell keresni, ami nincs, azt is meg kell vizsgálni, hogy miért nincs olyan jellegű vállalkozás. Tanácsot nem szülőktől, barátoktól kell kérni, mert ők féltenek minket, és nem szakemberként fogják kezelni a kérdést, tanácsolta Barabás Csaba a kezdő vállalkozóknak.

Ezenkívül Becze László csődbiztos tartott előadást, Szakács Botond az Esküvőről a pénzügyre címmel, Novák Károly Eduárd paralimpiai kerékpározó az álom erejéről és a kitartásról, Márk Dezső Sorin Tudatlanság vagy lustaság? címmel, Pál Gábor a csőd széléről való felemelkedésről, Csák László szakértő a pályázatokról és Lázár István Tanulj mások hibáiból címmel. A szakmai kerekasztal-beszélgetések pályázati ötletekről, pénzügyi kérdésekről és a jelenléti ívekről zajlottak.

Csíkszereda, 2017. november 20.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774