Folytatódik az egyre népszerűbb Kiskertész program

(1 Szavazat)249 megjelenítés

Újdonságként idén a Kiskertész program közösségi oldalán (https://www.facebook.com/kiskerteszprogram) is versenyt hirdetnek, és a webfelületre felkerülnek a kiskertet ábrázoló fényképek. Hargita Megye Tanácsa Vidékfejlesztési Egyesülete Kiskertész programját 2016-ban is elindítják a IV–VII. osztályos diákok és osztályok számára, és térségenként a legtöbb kedvelést gyűjtő kiskert gazdája értékes jutalomban részesül. A programban részt vevő tanulók saját zöldségeskertet alakíthatnak ki, amelyeket év végén díjaznak. Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Márton István, a vidékfejlesztési egyesület elnöke és Görbe Péter főtanfelügyelő levélben kérte fel a megye iskolaigazgatóit, hogy minél többen csatlakozzanak a Kiskertész programhoz.

A Kiskertész program lassan igazi mozgalommá válik, évről évre egyre nagyobb érdeklődés és lelkesedés övezi a diákok részéről, amely. Fő célja felhívni az iskolás gyerekek és szüleik figyelmét arra, hogy friss zöldségeket különösebb anyagi ráfordítás nélkül lehet megtermelni. Ezáltal a diákok megtapasztalhatják, mennyire más az íze, felhasználhatósága a friss, általuk termelt zöldségnek a kereskedelemben forgalmazott termékekhez képest.

Borboly Csaba arra bátorítja a tanulókat, hogy igyekezzenek bevonni a szülőket is a veteményezésbe.

– A visszajelzések alapján fogjuk kiosztani az iskoláknak a magokat, hogy a gyerekek megtapasztalhassák a kertészkedés örömeit és szépségeit már gyermekkorukban. A saját termés mindig finomabb és egészségesebb – véli a megyeelnök.

Márton István elmondta: a Kiskertész programban azok a diákok igényelhetik a vetőmagcsomagokat – hónapos retek, fejes saláta, sárgarépa, cukkini, zöldborsó –, akik otthon szeretnék létrehozni saját zöldségeskertjüket, illetve azok az osztályok, amelyek közösen szeretnék az iskola zöldségeskertjében kipróbálni a kertészkedést.

Azoknak a diákoknak, akik részt vesznek a programban, fényképes beszámolót kell küldeniük június 15-i határidővel, és vállalniuk kell, hogy a nyár folyamán bemutatják egy bizottságnak az általuk létrehozott zöldségeskertet, amelyet a bizottság pontoz és térségenként díjaz.

Március 7-ig várják az iskolák, az osztályközösségek és a tanulók jelentkezését a csatolt űrlap kitöltésével. Bővebb információ a karikascsilla@hargitamegye.ro és a szaboakos@hargitamegye.ro e-mail-címen vagy a 0740-169850 és a 0740-122490 telefonszámok egyikén igényelhető.

Csíkszereda, 2016. február 23.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774