Folytatják a szakképzés megerősítését Csíkszeredában is

Újabb együttműködési szerződést írtak alá a Székely Károly Szakközépiskolában

(0 Szavazat)94 megjelenítés

Kiépülőben a megye szakoktatása a felek szoros együttműködésének köszönhetően. Október 3-án, szerdán újabb együttműködési szerződést írtak alá Hargita Megye Tanácsa és alintézménye Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége, Csíkszereda Polgármesteri Hivatala, a Székely Károly Szakközépiskola, a Csíki Vállalkozók Egyesülete és a Hargita Megyei Tanfelügyelőség partnerségében a csíkszeredai szakközépiskolában. A tavaly aláírt Villanyszerelő osztály indítását követően követően (korábbi közleményünk itt olvasható) a mostani egyezmény értelmében felszerelik az autószerelő szaktermet, ezzel is erősítve a minőségi, korszerű képzést. A felek együttműködésének köszönhetően idén tavasszal az iskola tanulói Hargita Megye Fejlesztési Ügynökségének szervezésében ellátogattak a Sazy Impex Kft. és a Román Autófelügyelet (RAR) székhelyére is (erről itt olvashatnak bővebben). 

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke jó példának nevezte a szakoktatás eredményeire vonatkozóan, hogy a beszámolók szerint a diákok az iskola elvégzését követően itthon is munkát találnak, arra is van példa, hogy céget alapított a szakmát tanult fiatal.

– A gyakorlati tudással ötvözött szakoktatásnak van jövője, ezt kell folytatnunk. Jól megfizetett szakmában sok fiatal választja az itthon maradást, mint hogy szakképzetlenként külföldön dolgozzon. Erre kell lehetőséget nyújtanunk – mondta Borboly Csaba, hozzátéve, hogy nem szabad erőltetni a gyerekeket olyanra, amire nincs hajlandóságuk és négy öt éves tovább tanulás helyett sokan dolgoznának a kitanult szakmában vagy éppen céget alapítana, ezzel munkahelyeket teremtve.

A Fejlesztési Ügynökség idén februárban elkészített felmérése a 2016-os évre vonatkozóan alábbi linken érhető el:

http://www.hargitamegye.ro/hirek/a-jo-szakembereket-itthon-is-megbecsulik.html

A szakoktatás témájában végzett felmérésekről, elemzésekről és Hargita Megye Tanácsa kezdeményezéseiről az alábbi linkeken olvashatnak:

http://elemzo.hargitamegye.ro/szakoktatas/

http://hargitamegye.ro/szakoktatas.html

Csíkszereda, 2017. október 3.


[ Szakoktatás ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774