Folytatja Internship programját Hargita Megye Tanácsa

Újabb tíz fiatalnak biztosítanak fizetett gyakornoki állást

(0 Szavazat)53 megjelenítés

Idén is meghirdette Hargita Megye Tanácsa az Internship programját. A második alkalommal meghirdetett fizetett gyakornoki programban ezúttal is tíz pályakezdőnek biztosítanak lehetőséget.
A gyakornokok öt hónapra szerződnek, napi hatórás munkaprogrammal, és bruttó 2043 lejt kapnak majd havonta. A gyakornoki időszak végén pedig bizonylatot is kapnak, az így eltöltött idő a szakmai tapasztalat mellett a szolgálati időbe is beleszámít.

A programmal a megyei tanács a fiataloknak biztosít szakmai tapasztalatot, amellyel később a munkaerőpiacon is előnnyel indulhatnak, megkönnyítve az oktatási rendszerből a munkaerőpiacra való áttérést.

A programra azok az egyetemi záróvizsgával rendelkező fiatalok jelentkezhetnek, akiknek romániai állandó lakcímük van, és akik jelenleg nem aktívak a munkaerőpiacon, illetve nincs szakmai tapasztalatuk.

Az előző programból több fiatalt is alkalmaztak már a megyei tanácsnál, miután sikeresen versenyvizsgáztak a meghirdetett kezdő állásokra.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke elmondta, hogy várják a fiatalok jelentkezését, kiemelten azokét, akik érdeklődnek a gazdaság alakulása iránt a járvány alatt.

– Hosszas munka után gyakorlatilag örömmel jelenthetem, hogy a megyei tanácsnál elindult egyfajta utánpótlás-nevelés, többen ugyanis az előző gyakornokaink közül ma már nálunk dolgoznak. Hasonló program kialakítására biztatjuk a megye magánvállalkozóit is. Bízzunk fiataljainkban, és teremtsünk lehetőségeket számukra! Az új Internship programtól ez alkalommal azt várjuk, hogy többen jelentkeznek majd a gazdaság iránt érdeklődő személyek, mert az ilyen szakemberekre nagy szükség lesz ebben az új helyzetben – tette hozzá az elöljáró.

Május 4-én 12 óráig fogadják a jelentkezők iratcsomóit a hr@hargitamegye.ro címen, valamint kérjük, küldjék el másolatban a popmihaela@judetulharghita.ro címre is.

A jelentkezéshez szükséges iratok és a vizsganaptár Hargita Megye Tanácsa Facebook-oldalán és honlapján is elérhető:

Csíkszereda, 2020. április 29.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774