Folyamatban az e-kormányzási projektek kivitelezése

(0 Szavazat)82 megjelenítés

Szakmai megbeszélést tartottak a Hargita megyei önkormányzatok képviselői az európai uniós finanszírozású, az Ágazati Operatív Program keretében támogatott E-kormányzás projekt vezetőivel, illetve Hargita Megye Tanácsa képviselőivel június 3-án a megyeháza márványtermében, ahol bemutatkozott a kivitelező cégcsoport is. 

A négy vállalatból összeállt konzorcium olyan integrált informatikai rendszert fog alkalmazni az önkormányzatoknál, amely akár a jelenlegi rendszerek igény szerinti beépítésével, akár teljesen új rendszer létrehozásával jelentősen fejleszti az adatforgalom, az információhoz való hozzáférés, valamint a lakosságnak nyújtott szolgáltatások minőségét. Csenteri Levente, a Combridge vállalat vezérigazgatója részletesen ismertette a tevékenységi naptárukat, és biztosította az önkormányzatok képviselőit a cégcsoport pontosságáról és precizitásáról.

A megbeszélésen részt vett Barti Tihamér, Hargita Megye Tanácsának alelnöke is, aki felkérte a projekt szereplőit, hatékonyan működjenek együtt annak érdekében, hogy az alkalmazottak munkája gördülékenyebb, könnyebb lehessen, a lakosság pedig jobb minőségű szolgáltatásban részesülhessen a fejlett informatikai rendszer alkalmazásával.

Mint arról korábban beszámoltunk, a nemzetközi projekt keretében három pályázatot nyert meg Hargita megye, melyek megvalósításával 15-15 helyi önkormányzat informatikai rendszerét fejlesztik. Az egyenként másfél millió eurót érő pályázatok által 12 on-line közszolgáltatás áll majd az állampolgárok rendelkezésére, így lehetővé válik az internetes ügyintézés többek között építkezési engedélyek kérelmezése, illetékek befizetése, pályázatok benyújtása esetében, és a számítógépes program az önkormányzatok mezőgazdasági nyilvántartásának kezelését is megkönnyítené.

Már aláírták a közbeszerzési szerződéseket, a nyertes cégcsoport a múlt héten elkezdte az önkormányzatok rendszerének felmérését, amelyre az ütemterv szerint még négy hét áll rendelkezésre, utána következik a szoftverrendszerek kiépítése, majd az új hardvereszközök telepítése és üzembe helyezése. A projektben részt vevő önkormányzatok saját használatra kapnak egy switchet, egy routert, egy szervert, szükség szerint 4-5 asztali számítógépet, 1-2 tabletet, egy multifunkcionális fénymásolót, két színes nyomtatót, egy hordozható nyomtatót, projektenként kapnak 4-5 GPS-rendszert és egy szünetmentes tápegységet.

A részt vevő helyi önkormányzatok:
1-es projekt: Csíkkarcfalva, Csíkszentdomokos, Csíkszentkirály, Csíkszépvíz, Gyergyócsomafalva, Gyergyóditró, Gyergyószárhegy, Gyergyótölgyes, Gyimesközéplok, Parajd, Székelykeresztúr, Székelyudvarhely, Szentegyháza, Vasláb, Zetelaka.
2-es projekt: Borszék, Bögöz, Csíkszentmárton, Csíkszentimre, Csíkszenttamás, Csíkcsicsó, Csíkpálfalva, Farkaslaka, Gyergyóholló, Gyergyószentmiklós, Gyergyóújfalu, Korond, Lövéte, Maroshévíz, Oroszhegy.
3-as projekt: Csíkdánfalva, Csíkszentsimon, Csíkszentmihály, Etéd, Fenyéd, Galócás, Gyergyóalfalu, Gyergyóremete, Gyimesfelsőlok, Madéfalva, Máréfalva, Salamás, Siménfalva, Szentábrahám, Tusnád község.
 

Csíkszereda, 2015. június 3.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774