Fókuszban az építészet

(0 Szavazat)48 megjelenítés

XIX. alkalommal szervezte meg Nemzetközi Építéstudományi Konferenciát – ÉPKO az Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság Építéstudományi Szakosztálya és Hargita Megye Tanácsa június 4-7. Között Csíksomlyón. 

Mint Köllő Gábor, az Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság Építéstudományi Szakosztályának elnöke elmondta, a 19 alkalomból 16-szor szervezték a konferenciát Csíksomlyón, annak érdekében, hogy odafigyeljenek a tömbmagyarságban élők szükségleteire, igényeire. Ugyanakkor kiemelte, a konferencia egyik fő célkitűzése és sajátossága a szakmai színvonalon túl az esemény családias jellegének kialakítása és biztosítása, annak érdekében, hogy a világ különböző országaiban élő magyar nyelvű építészek érezzék, hogy összetartoznak.  

A konferencia megnyitóján részt vett Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is, aki elmondta, az Régiók Bizottságában végzett munkájának fontos része a fenntartható építészettel való foglalkozás, ugyanis tavaly júniusában raportőrré választották az Erőforrás-hatékony lehetőségek az építőiparban témában, a végső jelentést idén áprilisában mutatták be. A tanácselnök kifejtette, a fenntartható épületekre vonatkozó európai bizottsági kezdeményezés általános célkitűzése, hogy csökkentse az épületek környezetre gyakorolt hatását az erőforrás-hatékonyság javításával. – A jelentésben szorgalmaztam a fából való építkezést, mint Hargita megye sajátosságát, ez bekerül az uniós jogszabályozásba, ami előnyükre válhat a helyi fafeldolgozóknak. Ugyanakkor segítségüket szeretném kérni, hogy a további munkában, ugyanis csak közös munkával, kiváló szakmai érvekkel tudjuk érvényesíteni a helyi érdekeket az uniós szabályozásban – emelte ki Borboly Csaba.

Csíkszereda, 2015. június 6.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774