Fiatalok példaértékű tevékenységeit díjazta Hargita Megye Tanácsa

Az Ifjúság Hete és az Európa Nap jegyében számos rendezvény zajlott Csíkszeredában

(0 Szavazat)104 megjelenítés

Az Európa Nap és az Ifjúság Hete rendezvénysorozat keretében számos program zajlott párhuzamosan a csíkszeredai megyeházán, illetve annak oszlopcsarnokában május 9-én.

Hargita Megye Tanácsa idén is díjazta azokat a fiatalokat, akik valamilyen téren kiemelkedőt alkottak. Az Európa Nap keretében megtartott díjazáson olyan sikeres fiatalok tevékenységét ismerték el, akik kitartással és szakértelemmel végezték tevékenységüket, bíztak a felkínált lehetőségekben, és támogatásban is részesültek.

Hargita Megye Tanácsának célja, hogy bár az elvándorlás divatja megérintette a fiatalokat, megteremtsék a hazatérés feltételeit. Legyen a mai korhoz méltó infrastruktúra és egészségügyi, oktatási és kulturális szolgáltatás, kedvező feltételek a vállalkozáshoz, a gazdálkodáshoz. Ezért csatlakozott Hargita Megye Tanácsa a katolikus egyház kezdeményezéséhez, és nyilvánította az Ifjúság Évének az idei esztendőt. Számos tevékenységét ennek rendeli alá, amelyeket igyekeznek olyan tartalmakkal megtölteni, amelyekkel lehetőséget biztosíthatnak a fiataloknak, pályakezdőknek vagy a művészetek iránt érdeklődő diákoknak, egyetemistáknak a megmutatkozásra. A fiataloknak szervezett és fiatalokról szóló  egyhetes rendezvénysorozat, az Ifjúság Hete is ezt a célt szolgálja.

Május 9-én a fiatalok nem mindennapi, példaértékű tevékenységét tüntették ki.

Ígéret Díjjal ismerte el Hargita Megye Tanácsa Imre Blanka 23 éves csíkszeredai vállalkozó kiemelkedő tevékenységét, aki Németországból tért haza, és tejfeldolgozó manufaktúrát működtet. Szintén Ígéret Díjat kapott közösségépítő tevékenységéért Imre Gábor, az Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanács elnöke, a díjakat Barabás Csaba, a megyei tanács elnöki kabinetének vezetője adta át.

Szent Imre-díjjal ismerte el Hargita Megye Tanácsa a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Csíkszeredai Karai Hallgatói Önkormányzata Mihály Gergő jelenlegi, valamint Csiszár Levente és András Előd korábbi HÖK-elnök kiemelkedő tevékenységét. A díjat Becze István megyei tanácsos adta át.

Heuréka Díjjal ismerték el a maroshévízi O. C. Tăslăuanu iskola csapatának innovatív tevékenységét, az elismerést Andrei Jean Adria Hargita megyei prefektus nyújtotta át. Szintén Heuréka Díjat kapott tudományos tevékenységéért a csíkszeredai Márton Áron Főgimnázium RoboCorp csapata, akik a egyedüli magyar csapatként vettek részt az országos robotépítő versenyen. A díjat Barabás Csaba adta át.

A megyeháza márványtermében a Romániai Magyar Középiskolások Szövetségével (MAKOSZ) közösen képzésprogramot szerveztek a diákoknak.

Helyi vállalkozások, jó gyakorlatok címmel tartott interaktív bemutatót Kacsó Andrea, a marosvásárhelyi Artfleur Alapítvány elnöke.

– Merjetek nagyot álmodni, azt apró részletekig elképzelni, végiggondolni, és higgyétek, hogy képesek vagytok megvalósítani. Minden nagy megvalósítás ezzel kezdődik. Ahhoz pedig, hogy nyugodt, kiegyensúlyozott és boldog életetek legyen, olyan munkát kell választanotok, amit valóban szeretnétek majd húsz-harminc éven keresztül végezni. Ha szereted a munkád, képes vagy akár napi húsz órát is dolgozni! - mondta Kacsó Andrea a középiskolás hallgatóinak.

A program két, diákoknak szóló párhuzamosan zajló képzéssel folytatódott, Online kommunikáció vizuális eszközökkel Szegedi Zsolt MAKOSZ elnökségi tag előadásában, valamint Rendezvényszervezés és kommmunikáció Bencze Tamás szintén MAKOSZ elnökségi tag előadásában. Ez az előadás az önéletrajz és motivációs levél írásra is kitért.

– Elismerésem minden fiatalnak, aki nem ijed meg az első akadályoktól, és ezeket leküzdve megvalósítja álmait, céljait. A ma díjazott fiatalok munkája és tevékenysége, példája követendő mindannyiunk számára. Nyilván nem ők az egyetlenek Hargita megyéből, akik saját területükön eredményt értek el, ezért Hargita Megye Tanácsának célja, hogy a törvényes keretek között támogasson minden olyan kezdeményezést, amely a fiatalok itthoni érvényesülését szolgálja. Ezt szolgálja például a MAKOSZ által szervezett képzés is, ahol olyan dolgokat tanulhattak a diákok, amelyre az iskolai környezetben nincs lehetőség. Gratulálok mindannyiuknak, s köszönöm mindazon fiataloknak, akik ma részt vettek a megyei tanács programjain – nyilatkozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsa elnöke.

Május 9-i rendezvényeken készült fotók megtekinthetők az alábbi linken:

https://www.facebook.com/hargitamegye/posts/1965577670132628

Csíkszereda, 2018. május 9.


[ Ifjúsági hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774