Fiatalok a főszerepben Brüsszelben

Hargita Megye Tanácsa konkrét, európai szintű lépésekre készül

(0 Szavazat)30 megjelenítés

EU Regions - Partners for Youth címmel szerveznek workshopot október 12-én, szerdán a Régiók Bizottsága (RéB) épületében Brüsszelben. Az esemény szervezője Hargita Megye Tanácsa mint főpartner, az Európai Régiók Közgyűlése mint társszervező, továbbá a Régiók Bizottsága romániai delegációja, a Katalán Ifjúsági Főigazgatóság Spanyolországból, a Youth Forum európai ifjúsági szervezet, valamint a Heves és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei önkormányzat mint társult partner. 

Az idei esemény fő témája és célcsoportja a fiatalok. Hargita Megye Tanácsa kiemelt figyelmet fordít az ifjúságot érintő veszélyekre, szükségletekre és kihívásokra, amelyekkel nap mint nap szembesülnek városi és vidéki térségekben egyaránt. A RéB februárban hagyta jóvá Borboly Csaba Az ifjúsági téren folytatott európai együttműködés (2010–2018) című jelentését, amelynek köszönhetően lehetőség nyílt arra, hogy az Európai Unió prioritásai mentén a megyei tanács tovább dolgozzon lehetőségeihez mérten, és növelje az érintett intézmények, egyesületek és regionális hatóságok képviselőinek, szakembereinek tudatosságát a fiatalokat érintő kérdésekben. Ezt megelőzően Hargita Megye Tanácsa múlt évi novemberi soros ülésén egyhangúlag elfogadta a megye ifjúsági stratégáját a 2015–2018-as időszakra, lehetővé téve olyan programok  megvalósítását, amelyek több lehetőséget kínálnak a fiataloknak a társadalmi és munkaerőpiaci beilleszkedésre. Ezekről, valamint egy projektjavaslat elfogadásáról szóló kezdeményezésről tart előadást Borboly Csaba, a RéB tagja a brüsszeli rendezvényen.

A 14-ik alkalommal sorra kerülő esemény a régiók és városok európai hete (Open Days) keretében zajlik, amelyen 28 országból 187 régió és város küldöttsége vesz részt. A négynapos rendezvény az egyik legfontosabb esemény az EU regionális irányelvei mentén, amelyen régiós és városi közigazgatásban dolgozó tisztviselők, valamint szakértők, oktatók és kutatók oszthatják meg egymással a regionális és városfejlesztés területén kialakult bevált módszereiket és ismereteiket. Hargita Megye Tanácsa kezdeményezésére pedig szerdán a hangsúlyt az ifjúságpolitikára helyezik, a partnerek és meghívottakon kívül bárki hozzászólhat a helyszínen vagy az info@hargitamegye.ro e-mail-címen. A 12B75-ös kóddal megjelölt esemény élőben követhető lesz az alábbi hivatkozáson:
http://ec.europa.eu/regional_policy/regions-and-cities/2016/webstreaming.cfm

Csíkszereda, 2016. október 10.


Nemzetközi hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774