Fiatal újságírók jelentkezését várják Brüsszelben

Európai uniós pályázati lehetőség pályakezdő újságíróknak és egyetemistáknak

(0 Szavazat)130 megjelenítés

Az Európai Bizottság idén is meghirdeti Youth4Regions programját, amelyre pályakezdő újságírók és újságírói képzésben résztvevő egyetemisták jelentkezését várják. A Youth4Regions az Európai Unió és az európai régiók közötti kapcsolatépítés ösztönzésére létrejött program. Célja az EU Regionális politikájának megismertetése, valamint a fiatal újságírók részvételével egy megbízható kommunikációs hálózat gyarapítása a regionális térségek támogatási projektjei érdekében. A képzéseken résztvevők az Európai Unió intézményeinél szereznek majd munkatapasztalatot, ahol a projektek helyi térségekben történő kommunikálásában kapnak szerepet.

A sikeresen pályázók meghívást kapnak a Régiók és Városok Európai Hetére, amelyet október 12–15. között rendeznek meg Brüsszelben. Ez a rendezvény jelenleg a legnagyobb olyan nyilvános esemény, amelyre az európai régiók és városok politikai képviselőit, a közigazgatásban dolgozó tisztviselőket, újságírókat, akadémikusokat és az EU Regionális politikájának szakértőit várják. A program legfőbb célja a régiók és városok közigazgatási szempontjainak megismerése, valamint azok figyelembe vétele az uniós döntéshozások tükrében. A 2020-as esemény a Zöld Európa, az Összetartozás és együttműködés, valamint a Polgári jogok tematikái köré épül.

A pályázáshoz a jelentkezőknek egy erre a célra megírt cikkel vagy videó riporttal kell bizonyítaniuk megfelelő tájékozottságukat az Európai Unió által finanszírozott projektekről (ERDEF, Kohéziós Alap). A Bizottság ösztönzésére a pályamunkákban érdemes olyan projektekről beszámolni, amelyek példaértékűek a COVID-19 terjedésének visszaszorítása érdekében.

A Régiók és Városok Európai Hetén az eddigi években sikeresen részt vevő Hargita Megye Tanácsa jelentkezésre biztatja a térség pályakezdő újságíróit és az egyetemistákat. 

 

A jelentkezés részletei:

 

Csíkszereda, 2020. június 9.

 


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774