Felvételi felkészítő tűzoltó- és polgárvédelmi altiszti iskolába

Az elhivatott fiatalokat támogatja Hargita Megye Tanácsa 

(0 Szavazat)38 megjelenítés

Ingyenes felkészítőt tart a Boldești-i Pavel Zăgănescu Tűzoltó- és Polgárvédelmi Altiszti Iskola őszi felvételijére a Hargita Megye Tanácsa tagságával és támogatásával fenntartott Hargita Megyéért Egyesület a Hargita Megyei Önkéntes Tűzoltók Szakmai Egyesületével közösen. Erről személyesen is egyeztetett Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Stelian Cimpoesu, a Hargita megyei tűzoltóság (ISU) főfelügyelője.

A közösségi oldalon közzé tett videóüzenetben kérik Hargita megyei fiatalokat, önkéntes tűzoltókat, hogy éljenek a lehetőséggel:

https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/174593983425062

A tavaly is tartottak hasonló felkészítőt a januári felvételire, akkor is a Hargita Megyéért Egyesületen keresztül támogatta a felkészülést Hargita Megye Tanácsa. Ez alkalommal várják az újabb jelentkezőket, illetve azokat is, akik korábban sikertelenül felvételiztek, és a következő felvételin újra vizsgáznának. Akik ezt a szakmát válasszák, nem munkahelyet, hanem hivatást választanak, amely előnyös fizetést, dicséretre méltó karriert ígér, illetve a tűzoltó iskolában végzetteknek lehetőségük nyílik arra, hogy a helyi önkéntes tűzoltó csapatot fejlesszék, amely a közösség érdekét szolgálja. 

Amint arról korábban beszámoltunk, elméleti és gyakorlati felkészítőn vettek részt az érdeklődők, ezek tornából és matematikából zajlottak, előzetes erőnléti felmérést és kiértékelést követően.

– A tavaly megszervezett felkészítőhöz hasonlóan, idén is szeretnénk segíteni a fiatalokat, akik érdeklődnek e szép, kihívásokkal teli, és a közösség életében oly fontos szakma iránt. Büszkék vagyunk arra, hogy országos szinten Hargita megye élen jár az önkéntes tűzoltó csapatok tekintetében. Mindig örömmel támogatjuk ezen szakterület fejlesztését, és büszkék vagyunk tűzoltóinkra, akik hivatásuk tudatában, éjt nappallá téve, ünnepnapokat nem számolva, akár a saját testi épségüket kockáztatják a lakosság biztonsága érdekében – fejtette ki a felhívás kapcsán Borboly Csaba megyeelnök. 

A januári felvételi részleteiről az alábbi linken tájékozódhatnak: http://www.scoaladepompieri.ro/admitere.htm

A következő felvételi idén ősszel lesz, várjuk az érdeklődők jelentkezését május 15-ig a hme@hargitamegye.ro e-mail címen. A felvételire való felkészítő ingyenes, a cél az, hogy minél több Hargita megyei, a szakma iránt érdeklődő fiatal sikeresen felvételizzen és részt vegyen a szakmai képzésen.

Csíkszereda, 2019. április 17.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774