Felszerelték a 132-es úton a magyar nyelvű táblákat

Helyükre kerültek a helységnévtáblák

(0 Szavazat)98 megjelenítés

Helyükre kerültek a 132-es jelzésű megyei úton a magyar nyelvű helységnév-, illetve forgalomirányító táblák, amelyeket Hargita Megye Tanácsa munkatársai szereltek fel szerdán, december 23-án. Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, miután Szentegyházán és Homoródalmáson közösen elhelyezték a táblákat, megköszönte Barti Tihamérnak, a megyei tanács beruházásokért felelős alelnökének és munkatársainak, hogy a beruházást sikerre vitték, így mostmár az utolsó simítások zajlanak az útszakaszon.

A táblák ünnepélyes elhelyezésén jelen volt Hargita Megye Tanácsa részéről Borboly Csaba elnök, Barti Tihamér és Incze Csongor alelnökök, a projekt megvalósításáért felelős munkatársak: Zsombori László, Kinda Jolán és Pápai Károly, András Attila szentegyházi megyei tanácsos, Rusz Sándor, Szentegyháza polgármestere, Molnár Tibor, Szentegyháza alpolgármestere, Rigó Mihály, Homoródalmás polgármestere, valamint a helyi lakosság.

– Nekem jutott a feladat, hogy kimozdítsuk a holtpontról a beruházást, és elindítsuk a munkálatokat. Örvendek, hogy sikeresen be tudtuk fejezni, és már az utolsó simítások zajlanak. Örülök, hogy rendeződött a magyar feliratok ügye is, amit a 2007-ben elfogadott tervek nem tartalmaztak. A megyei tanácsnak az volt a prioritása, hogy még idén az Európai Uniótól minél több lehívható költséget számoljon el – mondta Barti Tihamér hozzátéve, felvette a kapcsolatot Brassó Megye Tanácsa alelnökével annak érdekében, hogy a testület vegye be a költségvetésébe a 132-es út felújítását is, így a teljes szakasz elkészültével a helybeliek kerülő nélkül, biztonságos úton juthatnak el Brassó városába.

Incze Csongor, a megyei tanács karbantartásokért felelős alelnöke örömét fejezte ki, hogy a projekt az utolsó centiméterekhez érkezett. – Örülök, hogy sikeres projektet zárhatott a megyei tanács, és köszönöm Barti Tihamérnak. Remélem a jövőben is sok utat tudunk biztonságosabbá tenni – mondta.

Borboly Csaba ugyanakkor megköszönte a helyiek türelmét, a polgármesterek és alpolgármesterek segítségét, illetve a megyei tanácsosoknak, hogy megszavazták és felvállalták az időközben sok problémával járó beruházást. – Az itt élőknek sok lehetőséget rejt az új út, és remélem többen haza fognak térni ennek is köszönhetően. Bízom benne, hogy nemcsak az úttal gazdagodott a megye, hanem az út mentén minden felértékelődik. Ha sok probléma is volt ezzel a beruházással, sikerült eljutnunk idáig az embereknek köszönhetően, akik mellé álltak, és hittek a sikerben annak ellenére, hogy nem azt a biztatást kapták, amire számítottak. Ez bizonyítja, hogy csapatban dolgozva lehet eredményeket elérni, ezen probléma megoldásával egyet léptünk előre – fejezte ki köszönetét a megyeelnök a megyei tanács teljes apparátusának, amiért a beruházás közbeszerzését újra tudták indítani és be tudták fejezni a munkálatokat. – A teljes megyei tanács érdeme a felújított út - fogalmazott.

Csíkszereda, 2015. december 23.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774