Felszerelést kaptak a gyimesközéploki önkéntes tűzoltók

(0 Szavazat)17 megjelenítés

November 4-én, hétfőn délután került sor a gyimesközéploki tűzoltó szertárban a Hargita Megye Tanácsa által támogatott eszközök és felszerelések átadására a Gyimesközéploki Önkéntes Tűzoltóknak. 

Idén másodszor pályázott sikeresen a Gyimesközéploki Önkéntes Tűzoltóság, Hargita Megye Tanácsához. Köszönet Hargita Megye Tanácsának, aki 6000 lejjel és Gyimesközéplok tanácsának, aki 1500 lejjel támogatta az önkéntes tűzoltóságot, amiből 5 pár bakancsot, 4 pár ágyék csizmát, egy motor pompát, egy kompreszort és egy 500 literes tartályt vásároltunk.

Hargita Megye Tanácsa részéről Borboly Csaba elnök mondott beszédet, illetve adta át a felszereléseket, ugyanakkor gratulált a sikeres pályázatért és támogatásáról biztosította a tűzoltóságot a további tervek megvalósításában. Gergely Károly polgármester köszöntötte az egybegyűlteket és kiemelte az összetartást, amit tapasztalt a gyimesközéploki önkéntes tűzoltók között, továbbá elmondta, hogy a szomszédos községek is igénybe veszik és számítanak mindig a gyimesközéploki önkéntes tűzoltókra, ezért szükség van a felszereltség bővítésére folyamatosan.

A most kapott felszerelések, abban segítik az önkéntesek munkáját, hogy a kis súlyú, de nagy kapacitású motorpompa, hamar tudja biztosítani a víz utánpótlást, a kompresszor állandó nyomás alatt tartja az autók levegő tartájait, így azonnal lehet indulni, ha szükség, a bakancsok és csizmák, azok folyamatosan kellenek, a tartályt egy kisebb autóra szeretnénk felszerelni, amellyel szűkebb helyekre lehet bemenni. Ezekkel a védőfelszerelésekkel biztonságosabban lehet dolgozni, segíteni másokon.

(László J.-Miklós)


[ Önkéntes tűzoltók ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774