Felkészült fiatalok az önkormányzatokban

Tréninget szervezett a MIÉRT a fiatal jelölteknek

(0 Szavazat)60 megjelenítés

Egy napos tréninget szervezett a Magyar Ifjúsági Értekezlet pénteken, április 29-én annak érdekében, hogy a 2016-os helyhatósági választásokon felkészült fiatalokat juttasson be az önkormányzatokba. Városrendezési, közbeszerzési és költségvetési témákban szerezhettek tapasztalatot a jelöltek. 

Borboly Csaba Hargita Megye Tanácsa elnöke a megnyitón hangsúlyozta, hogy politikusok még mindig nem foglalkoznak eleget a fiatalok ügyével. – Fontos a mai nap azoknak aki még nem dolgoztak a közigazgatásban. sok esetben azt látjuk, hogy csak addig tart a lendület amig a tisztséget elfoglalják, a kitartás a legfontosabb amit egy fiatal helyi tanácsosnak vagy polgármesternek gyakorolnia kell. Városi konzultációm során azt tapasztaltam, hogy sok helyen nincsenek otthon a fiatalok, azon kell gondolkodjanak a jelöltek, hogy mit fognak tenni annak érdekében, hogy ez változzon – mondta a megyeelnök, kiemelve, hogy számíthatnak Hargita Megye Tanácsa támogatására hiszen vannak emberek akik a fiatalok ügyét felvállalják.
Kozma István megyei tanácsos és Csíkszentsimon polgármester-jelöltje értékelése szerint csík térségében jellemzően sok felkészült fiatal jelölt van.
A megnyitón jelen volt Hargita Megye Tanácsa két fiatal alelnöke is. Incze Csongor udvarhelyszéki alelnök köszönetet mondott a jelenlévőknek, hogy vállalták a megmérettetést annak ellenére, hogy manapság nehéz annak a helyzete aki közszerepet vállal, erre felkell készülni. Barti Tihamér gyergyószéki alelnök szerint mindez hozzá járul, hogy a fiatalok megítélése jobb legyen, ugyanakkor megemlített, hogy országos viszonylatban Hargita megyében az egyik legnagyobb a fiatalok közszerepet betöltő aránya, a választásokat követően pedig Hargita Megye Tanácsa testülete lesz az egyik legfiatalabb.

Csíkszereda, 2016. április 29.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774