Fejlődő turizmus Borszéken

Információs irodát, turista és bicikliutakat, hegyimentő felszereléseket adtak át

(0 Szavazat)60 megjelenítés

Új információs irodát avattak, turisztikai és biciklis utakat adtak át, illetve újabb felszerelésekkel gazdagodott a hegyimentő csapat Borszéken november 12-én, csütörtökön. Az információs iroda európai uniós finanszírozással valósult meg, a turisztikai és biciklisutakat, valamint a hegyimentők felszereléseinek beszerzését Hargita Megye Tanácsa is finanszírozta saját pályázatain keresztül. Az átadási ünnepségen Mik József, Borszék polgármestere mellett jelen voltak a megyei tanács képviselői, Borboly Csaba elnök, Barti Tihamér alelnök, és Fekete Örs, Hargita Megye Tanácsa Hegyi- és Barlangimentő Közszolgálatának vezetője, valamint Călin Ciupudean, az ortodox egyház képviselője és Bakos Balázs plébános, a katolikus egyház képviselője.  

Borboly Csaba beszédében jó példának nevezte a várost és a közösséget, hiszen tudják hova szeretnének elérni és folyamatos a fejlődés, ezért mindig szívesen látogat a településre. Mint mondta, hisz benne, hogy a beruházásoknak és azoknak a törekvéseknek köszönhetően, amelyeknek célja az üdülőváros egykori fényének visszaállítása, a fiataloknak lesz itt jövőképük. – Büszke vagyok arra, hogy az elmúlt években nagyon sok közösen elkezdett és be is fejezett fejlesztésről beszélhetünk, például utak, épületek, szolgáltatások, fürdők. Azt gondolom, a turisztikai központnak egyre több feladata lesz majd. Külön örülök annak, hogy a hegyimentőket sikerült ide csalogatni, és biztonságot tudnak szolgáltatni a turistáknak. Ugyanakkor nem lehetünk elégedettek, hiszen még nem sikerült szalagot vágni a wellness központnál. Amit a törvények engedtek, megtettük, de bízom benne, hogy az új kormány révén sikerül ezt a beruházást is befejezni – tette hozzá a megyeelnök.

Borszékről az elmúlt időszakban nagyon sokat lehetett hallani, hiszen egy folyamatosan fejlődő település, mondta Barti Tihamér. Erre az irányra történelme is kötelezi, tette hozzá, és gratulált a polgármesternek és munkatársainak, illetve mindenkinek, aki tesz a város jó hírnevéért. – Azt kívánom, az elkövetkezőkben is találjuk meg az együttműködés lehetőségeit – zárta beszédét a megyei tanács beruházásokért felelős alelnöke.

Mik József beszámolt: európai uniós támogatással készült el az információs iroda, modern felszereléssel. A korábbi rossz körülmények között és csak bizonyos időszakban működött. Az irodára szükség van a turisták tájékoztatása érdekében, amely a működő sípályák, panziók, turisztikai szolgáltatások segítségére lesz. Decembertől alkalmaznak egy személyt, jövő nyártól pedig egy második személy alkalmazását is tervezik. Feladatuk nemcsak a tájékoztatás lesz, hanem pályázatírás és rendezvényszervezés is – magyarázta a polgármester.

A város elöljárója méltatta a hegyimentők munkáját, akik nyáron karbantartják a turistaösvényeket, télen pedig felügyelik a sípályákat, illetve köszönetet mondott a bükkhavasi menedékért. A négytagú saját hegyimentőcsapatot a megyei tanáccsal partnerségben tartják fenn. Fellendülőben van a kerékpáros turizmus, ezért fontos a 65 km bicikliút és a több mint 100 km turistaút megvalósítása, fejtette ki Mik József.

– A hegyimentők támogatása fontos mind morális, mind anyagi szempontból. Ezáltal megteremtik azokat a körülményeket, amelyekkel esőben-hóban helyt tudnak állni – mondta Fekete Örs.

Csíkszereda, 2015. november 12.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774