Fejlesztés kistérségi együttműködéssel

(0 Szavazat)40 megjelenítés

A kistérségi társulások képviselőivel, az ezekben aktívan részt vevő polgármesterekkel találkoztak Hargita Megye Tanácsának munkatársai, valamint Borboly Csaba elnök és Barti Tihamér alelnök november 4-én, szerdán a csíkszeredai megyeházán. Az ülés témája a korábbi problémák megbeszélése volt a jobb működés érdekében, illetve a jövőbeli tervek a hatékonyság növelésére.

Hargita Megye Tanácsának fő célkitűzése, hogy a lakosság érdekeit szolgálja, életfeltételeit javítsa, és ezt többek közt a  kistérségi fejlesztési programok támogatásával kívánja elérni. Közös munkával lehet versenyképessé alakítani a kistérségeket a megyében, a sikerek elsősorban a hatékony együttműködésnek és a kölcsönös segítségnek köszönhetők.

– Eredményeket a kistérségi együttműködésekre építve lehet elérni, a fejlesztések érdekében fontos a térségenkénti közös munka – mondta Hargita Megye Tanácsának elnöke.

A jelen levő Alcsík, Felcsík, Keresztúr, Pogány-havas kistérségi társulásoktól, melyeknek tagja Hargita Megye Tanácsa, azt kérte Borboly Csaba, hogy az idei év végén, még novemberben állítsák össze jövő évi tevékenységi tervüket és ennek függvényében a költségvetés-javaslatukat. Erre azért van szükség, hogy a tagdíjakat a megyei tanács is tudja belefoglalni a költségvetésébe már év elején, így hatékonyabban tudják folyósítani a támogatást és segíteni a társulás munkáját. Emellett megbeszélték a korábbi problémákat és azok kijavítását az eredményes tevékenység érdekében.

A megyei tanács stratégiája, hogy térségenként fejlesszenek, és ezekhez felhasználják a pályázati forrásokat. A kistérségi társulások jó eredményeket érhetnek el például a turisztikai népszerűsítés terén. A társulások munkáját és a pályázatok önrészének finanszírozását kívánja segíteni tagdíjával a megyei tanács, ehhez szükséges az alapos indoklás és a költségek pontos elszámolása.

Borboly Csaba eredményesnek nevezte a szerdai találkozót, mint mondta, a problémák megoldása és a hatékony stratégia kidolgozása mindenki érdeke.

Csíkszereda, 2015. november 4.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774