Fejlesztenék a sportolási lehetőségeket Kápolnásfaluban

(1 Szavazat)21 megjelenítés

Nagypályás felkészülési labdarúgótornát tartott augusztus 14-én a Kápolnásfalu 2008 Sportegyesület Kápolnásfaluban. Ez alkalommal adták át azokat a tréningrendeket is, amelyek beszerzésére is Hargita Megye Tanácsa kiírásán pályázott az egyesület. A labdarúgótorna megszervezését és a felszerelések beszerzését összesen ötezer lejjel támogatta a megyei tanács.

A vasárnapi eseményen jelen volt Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is. A megyeelnök úgy nyilatkozott, a megyei tanács támogatási rendszere a legjobb helyekre juttassa el a segítséget. – Itt is látszik, hogy akár nehéz körülmények között, a községtől távol, egy domb tetején kell játszanak, de mégis áldoznak a sportéletre időt és energiát. Mindezt tetézi az, hogy a közösség is támogatja a sportolókat, komoly szurkolótábort tudhat maga mögött a csapat. Ez azt jelenti, hogy „kalákában” zajlik a sportélet, a foci. Ehhez kell a továbbiakban is együttműködjünk, hisz megéri – mondta Borboly Csaba. Hozzátette: fontosnak tartja a sporttevékenységek támogatását, amelyeknek a közösségteremtő erejük mellett egészségmegőrző szerepük is van. Továbbá fontosnak tartja a sporttehetségek gondozását, hiszen meggyőződése, hogy a fiatalokat az itthon maradásra késztetheti, ha felkarolják őket törekvéseikben, és megtapasztalják a csapathoz tartozás élményét.

A Kápolnásfalu 2008 Sportegyesületet évről évre támogatja Hargita Megye Tanácsa, mondta Both Lajos programfelelős. Hozzátette: a jövőben is igyekeznek kihasználni a megyei tanács programja által nyújtott lehetőséget, hiszen ezen pályázatoknak köszönhetően tudják fejleszteni a csapatot.

A kápolnási sportszerető emberek egyik legfontosabb igénye és álma, hogy legyen majd legalább egy kisebb méretű sportcsarnok vagy pálya, hisz az nemcsak a focicsapatnak lenne nagy segítség, hanem lehetőséget biztosítana minden sportolni szeretőnek Kápolnásfaluban.

Hargita Megye Tanácsa pályázatairól és programjairól az alábbi linken tájékozódhatnak: http://hargitamegye.ro/hargita-megye-tanacsa/palyazatok-projektek/aktiv-palyazati-kiirasok.html

Csíkszereda, 2016. augusztus 15.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774