Falugyűlést tartottak Madéfalván

Az idei év megvalósításait összegezték

(0 Szavazat)16 megjelenítés

Madéfalván minden év végén összegzik az elvégzett fejlesztéseket, megvalósításokat. Vasárnap, november 27-én falugyűlésen ismertette Szentes Csaba polgármester az idei év sikereit és kihívásait a község kultúrotthonában, Szentes Antal megyei tanácsossal és a helyi tanácsosokkal közösen.

A polgármester beszámolója szerint idén nagy hangsúlyt fektettek a víz-szennyvízhálózat kiépítésére, középületek felújítására, az iskolahálózat bővítésére, valamint az utak aszfaltozására. – Mára már az infrastrukturális fejlesztések mellett olyan elképzelésekre, tervekre van szükség, amelyek megélhetést biztosítanak az itt élőknek és munkahelyek létrehozását segítik – tette hozzá a községvezető, felvázolva egy wellness központ megépítésének tervét a jelenlegi borvíz forrás környékén, amely jelentősen növelné a község idegenforgalmát és új munkahelyeket jelentene.

A 2016-os év során többek között új bútorzatot sikerült beszerezni a napközinek, játszóteret sikerült kialakítani, valamint kerítést is kapott az intézmény. A község tömbházaihoz tartozó közterületeket is sikerült rendbe tenni, valamint a 273-as jelzésű községi út is javításon esett át.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke szerint Madéfalva község a jövőbeni kihívásokat, terveket egymás iránt tanúsított bizalommal és a szolidaritás jegyében együtt gondolkodva és dolgozva tudják megvalósítani. – Az elmúlt években láthattuk, hogy összefogással jelentős eredményeket érhetünk el. Fontos, hogy ne csak a helyi választottak, hanem a közbirtokosság, az egyházközösség és az eredményes civil szervezetek is egy irányba húzzanak, hisz akkor lehet előre lépni, ha egyet akar a község. Ebben kell egymás segítségére legyünk és közösen kell átlépjünk a kihívásokon, a rossz törvényeken, amelyek ma már ellenünk alkalmazható módon jogokat vitat el tőlünk, lehetetlenné téve sok közösség építő tevékenységet. Egymás felé fordulva kell dolgoznunk, ebben Madéfalva jó példa – hangsúlyozta a megyeelnök.

Csíkszereda, 2016. november 27.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774