Falugyűlés Csíkdánfalván

Dugás-fürdő turistacélpont lehet

(0 Szavazat)22 megjelenítés

Böjte Csongor-Ernő polgármester meghívására Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is részt vet március 19-én, szombaton a csíkdánfalvi kultúrotthonban megtartott falugyűlésen.

Csíkdánfalva messze földön híres fekete kerámiájáról, a Felcsíki fazekasság központja, ugyanakkor a felcsíki csergekészítés hazája is. Gyapottszőttesei és festékes gyapjúszőnyegei megalapozták a falu hírnevét. Másik nevezetessége a Dugás-fürdő, ahol többek között évről-évre megszervezik a Kürtőskalács fesztivált, amely térségi rendezvénnyé nőtte ki mára magát.

A szombati találkozón Borboly Csaba megyeelnök elmondta, Hargita Megye Tanácsa fürdő-terveiben szerepel a Dugás-fürdő megyei szinten történő népszerűsítése. Az egységes síbérlethez hasonlóan a megyében működő fürdőket is szeretnék egy csomagban egységesen népszerűsíteni, ezáltal több turistát idecsalogatni és növelni a vendégéjszakák számát.

Borboly Csaba a közelgő választásokkal kapcsolatosan arra biztotta a dánfalviakat, hogy most van annak az időszaka, hogy kéréseiket, elvárásaikat fogalmazzák meg, beszéljék ki a gondokat, nehézségeket, és próbáljanak közösen megoldást találni rá.

A tanácselnök ugyanakkor gratulált  Böjte Csongor-Ernő polgármesternek és csapatának, hisz az elmúlt években Dánfalva látványosan fejlődött és a dolgok jó irányba mennek előre.

A falugyűlésen továbbá az erdőkről, a közbirtokosságról, az állattartásról és a helyi szövetkezetről is szó esett.

Csíkszereda, 2016. március 20.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774