Falugazdász hálózat kiépítését támogatja a magyar kormány

Teljes csíki összefogásban ünnepeltek a gazdák

(0 Szavazat)34 megjelenítés

– Szükséges az összefogás és a szakmai szervezetek támogatása, mert a kormány magára hagyta a gazdákat, kiszervezte a tanácsadást, a valós támogató tevékenységet a kis és közepes gazdák mögül, és ezért a megyei tanácsnál az ősz folyamán nagy hangsúlyt fogunk fektetni a gazdák szakmai szervezeteinek támogatására – emelte ki beszédében Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, amely szeptember 29-én, szombaton hangzott el Csíkdánfalván, a Csíkszéki Gazdanapok keretében szervezett Szent Mihály-napi vásárban. 

Házigazdaként Böjte Csongor-Ernő, Csíkdánfalva polgármestere köszöntötte a Kubik gödörhöz kilátogatókat.

– Az idei Szent Mihály-napi őszi gazdanap, mely vásár és kiállítás is egyben bizonyítja, hogy egységben az erő, összefogásban sokkal könnyebb eredményesnek lenni – mondta köszöntőjében a polgármester.

A Csíkszéki Gazdanapok felcsíki megnyitóján Tánczos Barna szenátor, Sógor Csaba EP-képviselő és Becze István, az RMDSZ Csíki Területi Szervezete ügyvezető elnöke mondott beszédet.

Borboly Csaba megyeelnök üdvözölte a magyar kormány döntését, hogy falugazdász hálózatot fog működtetni, támogatni Székelyföldön. Ennek keretében olyan embereket lehet foglalkoztatni, akik tudnak segíteni a kis és közepes gazdáknak, hangsúlyozta Borboly Csaba. Ugyanakkor gratulált Tánczos Barna szenátornak és Becze István megyei tanácsosnak, az RMDSZ Csíki Területi Szervezete ügyvezető elnökének, hogy sikerült megszervezzék az egységes Csíki Gazdanapokat: pénteken Csíkszereda, szombaton Csíkdánfalva, vasárnap Csíkszentsimon a háromnapos rendezvény házigazdája. Továbbá megköszönte a három kistérségnek és a csíki polgármestereknek, a felcsíki közbirtokosságnak, hogy odaálltak a szervezéshez, megvalósult a csíki kaláka. Végül felhívta a figyelmet, hogy a medvekárok ügyében csak akkor van esély lépni, ha mindenki tesz kárjelentést és segítik a vadásztársulásokat, hogy tegyék le a kilövési vagy elszállítási igényléseiket, megfelelően dokumentálva a minisztérium felé, mert addig nem lehet lépni, amíg ez nem történik meg.

Védőruhával gazdagodtak az önkéntes tűzoltók

A gazdanapok részeként átadásra kerültek a tűzoltó felszerelések a dánfalvi önkéntes tűzoltóknak, amit pályázatból vásároltak.  Az idén Hargita Megye Tanácsa 9250 lejes támogatást nyújtott a csíkdánfalvi Önkéntes Tűzoltók Egyesületének a tűzoltó program keretében. Ebből az összegből négy védő kabátot és négy védő nadrágot vásároltak és ezzel egészítették ki a meglévő védőfelszereléseket. A húsz százalék önrészt a dánfalvi közbirtokosság állta.

Borboly Csaba megyeitanács-elnök gratulált az önkéntes tűzoltó csapat tevékenységéhez és kitartást kívánt számukra, köszönetét fejezte ki a jó együttműködésért Fülöp Ödönnek, az önkéntes tűzoltók egyesülete elnökének.

Csíkszereda, 2018. szeptember 29.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774