Ezer gyermek lovas táboroztatását részfinanszírozná Hargita Megye Tanácsa és Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége

(0 Szavazat)23 megjelenítés

Felismerve a lovas tevékenységek jótékony hatását, ezer gyermek lovas táborát részfinanszírozná a lovas munkacsoportja javaslatára Hargita Megye Tanácsa Hargita Megye Fejlesztési Ügynökségével közösen, erre keresik a megoldást. Idén kiterjesztik a pünkösdi zarándoklatot, és magyarországi lovasokat is várnak az útra. Ezekről, illetve a lovassportok, a hagyományőrző tevékenységek és a lovas turizmus támogatásáról tartott megbeszélést január 28-án a csíkszeredai megyeházán Hargita Megye Tanácsának lovas munkacsoportja.

A megbeszélésen tiszteletét tette Jakab István, aki Hargita Megye Tanácsához látogatott. A Magyar Országgyűlés alelnöke, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetségének (MAGOSZ) elnöke a lovas társadalom ismerőjeként és támogatójaként örömét fejezte ki a pünkösdi lovas zarándoklat kiterjesztéséért. Mint mondta, személyesen is támogatja az ötletet.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke elmondta, céljuk a lovassportok, a hagyományőrző tevékenységek és a lovas turizmus támogatása. Felismerve a lovaglás pozitív szerepét a nevelésben és az egészség megőrzésében, arra keresik a megoldást, hogy ezer gyerek lovas táboroztatását támogassák.

A hagyományőrző tevékenységek között támogatják a huszárok csoportosulásait és azok képzését. A Visit Harghita honlapon és telefonos applikáción is megtekinthetők a lovas programok, illetve tájékoztatnak majd a pünkösdi zarándoklatról, ezzel is támogatva a lovas turizmust.  

A megbeszélésen terítékre került egy Székelyföldi Lovas Akadémia létrehozása, erről a későbbiekben egyeztetnek a szakmai partnerekkel, és megtekintik a magyarországi  jó példákat.

 

Csíkszereda, 2020. január 28.


[ Ifjusági hírek ]

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, március»
hkscpsv
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774