Európai uniós forrásból újult meg és bővült Csíkszereda és környéke ivóvízhálózata

Csíkszereda kihasználja az uniós források nyújtotta lehetőségeket

(0 Szavazat)59 megjelenítés

A Hargita megye víz és szennyvíz közműrendszereinek bővítése és felújítása című uniós projekt Csíkszereda és  környéke vízkinyerési- és kezelési közműveinek felújítási munkálatainak befejezését ünnepelték június 17-én, a csíkszépvízi vízműnél.  Az ünnepségen részt vett jelen volt a Harvíz RT vezetősége, Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Ráduly Róbert Kálmán, Csíkszereda, Ferencz Tibor, Csíkszépvíz,  Ferencz Csaba, Csíkpálfalva polgármestere, Becze István megyei tanácsos, illetve a helyi lakosság is.  

Bogáti Csaba, a Harvíz RT vezérigazgatója ismertette a projektet, a Csíkszereda környékén elvégzett munkálatok értéke több, mint 43 millió lej áfa nélkül, amelyből 100 kilométer ivóvíz vezetéket fektettek le. Elmondta, Csíkszeredában az ivóvíz ára az országos alatt van, ami a projektnek is köszönhető. 

Borboly Csaba gratulált a kivitelező csapatnak, és megköszönte Csíkszereda város bölcs döntését, hogy csatlakoztak a projekthez. – Sajnálom, hogy Gyergyószentmiklós és Székelyudvarhely kimaradt, nem látták a lehetőséget, most sajnos önerőből kell megvalósítsák ezt a hatalmas beruházást, azonban remélem, hogy az új városvezetések újragondolják és társulnak a megyei szintű összefogáshoz. Hargita Megye Tanácsa részéről igyekeztünk a községek hozzájárulását felvállalni, remélem, hogy ezzel a lakosság zsebében több pénz marad. Most azon kell dolgozzunk, hogy minél többen csatlakozzanak a rendszerre, ügyeljünk környezetünkre – emelte ki Borboly Csaba.

Ráduly Róbert Kálmán elmondta, küzdelmes folyamat volt, amíg eljutottak a munkálatok befejezéséig, de megérte, hiszen a lakosság fog profitálni a beruházásból.

Elhangzott, a teljes beruházás a az önkormányzatok közvagyonába kerül, a Harvíz RT csak a rendszer működtetője lesz.

A projektről bővebb információkat a következő linken találnak.

Csíkszereda, 2016. június 17.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774