Európai konzultáció - állami támogatások és közbeszerzés COVID 19 kontextusban

Hargita Megye Tanácsa továbbította a lakosság válaszait az Európai Bizottságnak 

(0 Szavazat)62 megjelenítés

Hargita Megye Tanácsa rendszeresen részt vesz a Régiók Bizottságának keretében szervezett tevékenységekben és programokban, köztük az európai konzultációkban, amelyek a helyi és megyei érdekeltségű témák mentén vannak meghirdetve.  

A Régiók Bizottságának a konzultációs hálózata (RegHub) az uniós jogszabályok gyakorlati végrehajtásának értékelése érdekében jött létre. A RegHub célja, hogy a különböző régiók szintjén felmérje a lakosság viszonyulását, véleményét. Ez fontos, mivel egy átmeneti kapocsként működhet az Európai Unió és az emberek között. Az Európai Bizottság felfigyelve erre a lehetőségre, pozitívumnak tartja a RegHub rendszerét, amelynek Hargita Megye Tanácsa is aktív résztvevője.. A RegHub által szervezett konzultáció az Európai Unió COVID 19 világjárvány kontextusban érvényes állami támogatásokról és a közbeszerzési eljárásokról kérte a lakosság véleményét.  A megyei tanács a válaszokat továbbította a Régiók Bizottságának vezetőségéhez, amely értesíteni fogja az Európai Bizottságot a beküldött álláspontokról, a megfogalmazott problémákról és kihívásokról, amelyekkel ebben az időszakban szembesültek.

A konzultáció célja, hogy összegyűjtse az ezeket végrehajtó regionális és helyi érdekelt felek releváns felhasználói tapasztalatait. Ezeket az információkat a Régiók Európai Bizottsága arra fogja felhasználni, hogy értékes üzeneteket küldjön az Európai Bizottságnak és a többi uniós intézménynek azok szemszögéből, akik végrehajtják az intézkedéseket az EU régióiban és városaiban.
 

A kérdőívre a Csíkcsicsói Polgármesteri Hivatalt, Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház, Kabelkon Broadband, Magtár, Gyergyóremetei Polgármesteri Hivatal, Szentegyházi Polgármesteri Hivatal, Vaslábi Polgármesteri Hivatal és Sebestyén Csaba parlamenti képviselő részéről érkeztek javaslatok

A felmérésre kapott válaszok alapján a következő igények fogalmazódtak meg: könnyített kommunikáció, illetve könnyebb hozzáférés az információkhoz az állami támogatások lehetőségei kapcsán a kormányok részéről; csökkent a bürokrácia, ami elősegítené az állami támogatások gyorsabb elérését; a mezőgazdasági és az élelmiszeripar támogatásának szükségessége; a közbeszerzési periódus rugalmasabb meghosszabbítása 2020 decemberénél hosszabb időszakra.

 

Csíkszereda, 2020. augusztus.11.


[ Nemzetközi hírek ]

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774