EU-s támogatástól esik el Hargita Megye Tanácsa idén is a jelentkező helyi vállalkozók hiányában

A gyerekek számára fontos oktatási program megvalósítása idén is elmaradhat

(0 Szavazat)17 megjelenítés

Hargita Megye Tanácsa évek óta igyekszik a gyerekeknek szóló iskolai programban lehetővé tett szolgáltatások közbeszereztetését, amelyre tejfeldolgozással vagy állattartással foglalkozó helyi vállalkozók jelentkezhetnek. . A programra kormány alap és az európai mezőgazdasági alap biztosít forrást. 

Célja az iskolás gyerekek megismertetése a mezőgazdasági tevékenységgel, amely során tejfeldolgozó üzemeket, állatfarmokat látogatnak meg. A kiírásra, amely kilenc kistérségre (lot) van meghirdetve idén sem sikerült nyertest hirdetni

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke sajnálatát fejezte ki, hogy egy ilyen program, amelyre külső források hívhatóak le minden évben elbukik. – A Kiskertész és Mintagazda programunk évről-évre bővül és egyre közkedveltebb lesz. Ebből is látszik, hogy a mezőgazdaság iránt nagy az érdeklődés, az iskolások körében is. Ez a program pedig nagyszerűen kiegészítené ezen, két kezdeményezésünket, annál is inkább, hogy erre EU-s források is lehívhatóak. Nagy lehetőségtől esnek el a gyerekek, amennyiben a jövőben a termelőkkel, állattenyésztőkkel nem tudunk közös megoldást keresni a problémára – hangsúlyozta Borboly Csaba, hozzátéve, hogy várják a termelők, állattenyésztők és szolgáltatók észrevételeit, hogyan módosítsák a kiírást, hogy a programot mindenki számára hasznosan gyakorlatba ültethessék.

Csíkszereda, 2019. január 21.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774