Erzsébet-nap Székelyszenterzsébeten

(0 Szavazat)7 megjelenítés

Bár esztendő-körös változásrendünkben November a természet őszi halálát idézi és mindinkább csend üli meg a megkopott dombokat, mégis a hajlotthátú dombok szorításában élő Székelyszenterzsébeten megpezsdül az élet. Novenber 16-át írunk, és a falu központjában lázas készülődésben igyekeznek gyerekek és szülők. Immár 10-ik éve kiemelt nap Székelyszenterzsébet életében a falu névadójának névünnepe.

Kincses Olga tiszteletes asszony, a rendezvény főszervezője eréjesen igazgatja a keze alatt formálódó Cickom Néptáccsoport ifjú tagjait. Székhordás, teremrendezés, díszítés zajlik a helyi kultúrotthonban, miközben a Cickomosok szülei 1200 töltelék elkészítésén fáradoznak a konyhán. Nagyszámú vendégsereg érkezését várják a 18 órától kezdődő ünnepségre. Nagy álom valósul, hiszen a mindenki által nagyrabecsült Szentegyházi Gyermekfilharmónia érkezik vendégszerepelni az Erzsébetek és erzsébetiek tiszteletére. Őket a házigazda Cickom fogadja, és műsorával megteremti azt a hangulatot, amelyben az ünnepeltek kitüntetett szerepben érezhetik magukat.

Abból is kitűnik, mennyire fontos e közösségnek az Erzsébet-nap méltósága, hogy idén két naposra tervezik az ünnepet. Vasárnap ünnepi istentisztelet keretében a gyülekezet kórusa szerepel, majd a közösségben élő Erzsébeteket ajándékozzák meg egy-egy piros rózsával.

Székelyszenterzsébet ismét bizonyítja saját értékei mellett való kiállását, és azt az elkötelezettséget, amelyben az ősi hagyaték ereklyéje ma fegyver is a nemzet számára, ha magára talál általa. 

Miklósi Ildikó


Kulturális hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774