Erősíteni kell a bizalmat az üzleti szféra és a politikum között

Megnyitották a 26. Őszi Vásárt Székelyudvarhelyen

(0 Szavazat)25 megjelenítés

A 26. Őszi Vásárt nyitották meg ma, október 4-én Székelyudvarhelyen. Az október 4–7. között zajló nemzetközi kiállítás és vásár főtámogatója Hargita Megye Tanácsa. A megnyitón köszöntőbeszédet mondott Hargita Megye Tanácsa részéről Borboly Csaba elnök és Bíró Barna Botond alelnök, Tóth László, Magyarország csíkszeredai főkonzulja, Gálfi Árpád, Székelyudvarhely polgármestere és Skapinyecz Péter, a Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. cégvezetője. 

Hargita Megye Tanácsának elnöke a bizalom fontosságáról beszélt a politikum és az üzleti szféra között, illetve az üzletkötésekben, és meggyőződésének adott hangot, hogy csupán ennek jegyében lehet fejleszteni és erősíteni a térséget, illetve Székelyföldet.

– A bizalom meghatározó a családban, a közösségben, de az üzleti életben is. Ha e köré próbáljuk szervezni az életünket, sokkal eredményesebbek tudunk lenni. Mi is ebbe az irányba szeretnénk haladni, hogy legyen bizalom, és olyan üzletek köttessenek, amelyekben bízik mindenki. Ez a rendezvény is bizonyítja, hogy a közszféra és az üzleti szféra között a bizalom kiépítésére és megerősítésére van szükség, és bízom benne, hogy a kiállítás segít ebben. Mert rendelkezik a politikum olyan eszköztárral, amellyel segíteni tudja az üzleti életet, és rendelkezik olyan tudással az üzleti szféra, amellyel fejleszteni lehet azt a társadalmat, amelyben tevékenykednek – mondta Borboly Csaba.

Ebben a folyamatban erős partnerként említette a megyeelnök a magyar kormányt, és kifejtette: az a találkozó, ahonnan az üzletember és a politikus kézfogással és bizalommal távozik, az egész Székelyföld számára hasznot hoz.

Bíró Barna Botond alelnök Udvarhely és térsége gazdasági erejéről, valamint a székelyföldi termékek széles körű sikeréről és elismertségéről beszélt.

– Székelyudvarhely nemcsak Hargita megye, hanem talán Székelyföld gazdasági motorja, de a kulturális életben és a sport terén is kiemelkedő szerepet tölt be. A történelem során is Székelyudvarhely, polgári városként, meghatározta azt a szemléletet, azt a mentalitást, ami a térségre volt jellemző. A székely emberek értékteremtő vágya olyan termékeket eredményezett, amelyekre büszkék lehetünk, hiszen ezeket világszerte értékesíteni tudjuk – fejtette Bíró Barna Botond.      

A rendezvény szervezői köszönetet mondtak a megyei tanácsnak a támogatásért, illetve az intézmény munkatársainak a segítőkészségükért és munkájukért.

Csíkszereda, 2018. október 4.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774