Eredményesen zárták tanulmányaikat a Szent István Egyetem székelyföldi mesteris hallgatói

(0 Szavazat)47 megjelenítés

Sikeres záróvizsgát tettek a gödöllői Szent István Egyetem (SZIE) Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar vidékfejlesztési agrármérnök mesterszakának csíkszeredai képzésében részt vevő hallgatói június 6-án, Gödöllőn. Idén – kiemelt vendégként – az agrártárca nemrég kinevezett minisztere, dr. Nagy István is tagja volt a székelyföldi hallgatók tudását elbíráló bizottságnak, továbbá az államvizsga-bizottság külsős felkért tagja volt Tóth Katalin, a Földművelésügyi Minisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára, Jakab István, a Magosz elnöke, dr. Zsigmond Barna Pál országgyűlési képviselő, valamint Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

A csíkszeredai vidékfejlesztési agrármérnöki mesterképzés hallgatói a hagyományok szerint záróvizsgájukra Gödöllőre utaztak, melynek az Alma Mater adott otthont. A záróvizsga-bizottságba az egyetem évről-évre felkér külsős tagokat is.

– Jó szakemberekkel erősíthet Székelyföld, Hargita megye! Abban a megtiszteltetésben volt ma részem, hogy tagja lehettem annak a bizottságnak, amely a mesteris hallgatók záróvizsgáját értékelte. Örvendek, hogy valamennyi székelyföldi vidékfejlesztési agrármérnök szakember kiválóan teljesített a megmérettetésen. Munkájukra nagy szükség lesz otthon, számítunk rájuk az elkövetkezőkben is! – írja a helyszínről közösségi oldalán Borboly Csaba megyeitanács-elnök.

A Szent István Egyetem (SZIE) számára kiemelten fontos stratégiai tényező a külhoni magyarság szülőföldön boldogulásának elősegítése, ezt bizonyítja, hogy a SZIE csíkszeredai központja révén immár 27 éve van jelen a székelyföldi térségben.

– A felcsíki mezőgazdaságról, Csíkszenttamás község birtokviszonyainak helyzetéről, Csíkszentdomokos fejlődési lehetőségeiről, a felcsíki közbirtokosság vidékfejlesztő szerepéről, Csíkszentgyörgy közbirtokossági szerepéről, Csíkszereda szuburbán területeiről, valamint a fejlesztési lehetőségekről, a parajdi turizmusról készültek igen hasznos és tanulságos dolgozatok, amelyeket Hargita Megye Tanácsa is el fog kérni, hogy a tapasztalati tudásra építve hozzon döntéseket – fogalmazott Borboly Csaba.

Fotó: Balázs Gusztáv

Csíkszereda, 2018. június 6.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774