Eredményesek a Csíki Titánok

(0 Szavazat)26 megjelenítés

A Csiki Titánok Sport Klub, 2020. július 15-én a Csiki Titán Mozgásközpontban tartotta meg a ”A csapat felkészülése és részvétele a Taekwondo versenyeken 2020-ban ” programjuk Sajtótájékoztatóját". A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy ez a program által sikerül megfelelő módon a sportolókat felkészíteni és részt venni a 2020-as Taekwondo WT versenyeken. A programot Hargita Megye Tanácsa pályázat útján támogatta. Köszönjük a támogatást.

A sajtótájákoztatón elhangzott a 2020-as évben elért eredmények.

  • VILÁGKUPA ONLINE 2020: 10 sportoló részt vett 2020. június 20-28. között megszervezett Online KWON Taekwondo Poomsae Világkupán, amelyet a Világ Taekwondo Szövetsége (WT) szervezett. Sportolóink, Románia válogatottjának tagjaként vettek részt ezen a versenyen. Sportolóink: Dombi Patrik, Szilágyi Örs, Tamás Örs István, 
    Tódor Zalán, Demián Dóra, Mihálcz Andrea, Demián Sára, Petroni Astrid,  Cibi Viktor,  Potyó Anna. Sokat készültek a sportolók erre a versenyre is, mi sem bizonyítja jobban, hogy több esetben is előfordult, hogy nagyon kevésen múlott az, hogy egyik vagy másik sportolónk is az elődöntőbe vagy a döntőbe jusson. Sportolóink a világ legjobbjai ellen versenyeztek. 3 sportolónknak sikerült a döntőbe jutnia, ahol a következő óriási eredményeket érték el: Petroni Astrid - 3. hely Serdülő , Potyó Anna - 3. hely Ifjúsági, Dombi Patrik - 5. hely  Gyerek 1. Dombi Gyula 2 DAN-os edző elmondása alapján: "Óriási eredményeket értünk el, hisz a világ jelenlegi legjobb versenyzői ellen bizonyítottunk. A Formagyakorlat (Poomsae) a Taekwondonak az a kiemelt része és egyben versenyszáma, ahol az elsajátított technikákat egy adott koreográfia szerint kell bemutatni, képzelt támadok ellenfelek ellen. Másik fontos része, hogy ennek következtében a Taekwondos  jobban elmélyül a tudásban, a végrehajtás közben csak a formagyakorlat pontos, dinamikus, erős és egyben szép végrehajtására koncentrál. A versenyről röviden elmondható, hogy a legtöbb kategóriában 30 - 40 versenyző volt. A verseny 3 fordulóból állt: selejtező, elődöntő és döntő. A selejtezőből minden kategóriából csak az 50%-a, a legjobbak jutottak az elődöntőbe, ahol be kellett mutassanak újabb 2 formagyakorlatot. Az elődöntőből csak a legjobb 8 versenyző jutott a döntőbe. Izgalmas volt a verseny, hisz izgatottan vártuk az eredményt, hogy kik is jutottak a elődöntőbe, majd a döntőben bemutatott formagyakorlatok után újból izgatottan vártuk a végső rangsort. Több esetben is előfordult, hogy nagyon kevésen múlott az, hogy egyik vagy másik sportolónk is az elődöntőbe vagy a döntőbe jusson. Nagy szakértelemmel, tapasztalattal bírók pontozták a beküldött felvételeket. A versenyt élőben is lehetett követni. Sokat tanultunk ebből a versenyből is. Nagyon büszke vagyok a sportolókra, komolyan készültetek, odaálltak és meg is lett ennek az eredménye. Véleményem szerint ez egy óriási eredmény. Külön köszönet a szülőknek a bizalomért és hogy a sportolók mellé álltak, biztatták, drukkoltak.
  • SPEED ONLINE 2020

A Csiki Titánok csapatának 25 versenyzője vett részt a Román Taekwondo  WT Szövetség által szervezett SPEEDKICK Orszàgos ONLINE egyéni bajnokságán, ahol a következő nagyon jó eredményeket értek el a versenyzők. A Speedkick a Taekwondo-nak az a versenyszáma, ahol a versenyzők egy bizonyos idő alatt a lehető legtöbb rúgást kell megtegyék, megfelelő magasságban, erővel és gyorsasággal, pontossággal. Eredmények:

B - osztály:   

1. hely - Dombi Patrik  (gyerek 1)

1. hely - Demián Dóra  (gyerek 1)

1. hely - Munteanu David  (kis ifjúsági)

2. hely - Szilágyi Örs   (gyerek 1)

2. hely - György Dávid   (gyerek 2)

2. hely - Nyírő Richárd  (kis ifjúsági)

2. hely - Demián Sára  (kis ifjúsági)

3. hely - Bors Csongor   (gyerek 1)

3. hely - Mihálcz Andrea  (kis ifjúsági)

4. hely - Bodor Kende (gyerek 1)

4. hely - Tódor Zalán (kis ifjúsági)

C - osztály:

1. hely - Dombi Denisz  (gyerek 2)

1. hely - Tankó Anita  (gyerek 2)

1. hely - Kislaki Balázs  (gyerek 3)

1. hely - Fogarasi Eszter  (gyerek 3)

1. hely - Ambrus Petra  (gyerek 1)

1. hely - Fogarasi Gergő  (gyerek 1)

1. hely - Császár Csanád  (kis ifjúsági)

1. hely - Juhász Anett  (kis ifjúsági)

2. hely - Bucsi Balázs  (gyerek 1)

2. hely - Ambrus Botond  (gyerek 2)

2. hely - Lévay Zselyke  (gyerek 3)

2. hely - Benes Gergő  (gyerek 3)

2. hely - Tódor Gergely Ágnes (kis ifjúsági)

3. hely - Fogarasi Hunor  (gyerek 2)

"Nagyon büszke vagyok a sportolókra. Szuper eredmények születtek, hisz a versenyzőkkel CSAK Online tudtunk edzeni, felkészülni. Online tartottuk a kapcsolatot a szülőkkel és sportolókkal, folyamatosan visszajelzést kértem és küldtek, hogy is haladnak a felkészüléssel. Bevallom nem volt egyszerű Online motiválni, segíteni a sportolókat. A versenyről röviden elmondható, hogy 2 szakaszból állt. A selejtezőben mindenki 30 másodperc alatt kellett a lehető legtöbbet rúgjon, természetesen minden kategóriának más más szabály szerint. A selejtezőből minden kategóriából csak az első három versenyző jutott a döntőbe, ahol újból kellett rúgjanak, de ezúttal 45 másodpercig. A rúgás sorozatról készített felvételeket elküldtük a TKD szövetségnek, amelyeket egy bírói testület elemzett. Izgalmas volt a verseny, hisz izgatottan vártuk az eredményt, hogy kik is jutottak tovább a selejtezőből, majd a döntőben, hogy is szerepeltünk. 25 induló versenyzőből 23 sportolónk érmes lett (92%). Nagyon büszke vagyok a sportolókra, nem csak azért mert 11 arany, 9 ezüst és 3 bronz érmet szereztek, hanem mert komolyan készültetek, odaálltak és meg is lett ennek az eredménye. Véleményem szerint ez egy kitűnő szintfelmérő verseny. Csapatösszesítésben az ELSŐ helyet szereztük meg. Külön köszönet a szülőknek a bizalomért és hogy a sportolók mellé álltak, biztatták, drukkoltak. Csíkszeredát, Hargita megyét most is csak a Csíki Titánok csapata képviselte. A versenyzőket Dombi Gyula 2 DAN-os Taekwondo edző  és Dombi Beáta Éva 1 DAN-os Taekwondo oktatók készítették fel.

  • POOMSAE ONLINE 2020

A Csiki Titánok csapatának 17 versenyzője vett részt a Román Taekwondo  WT Szövetség által szervezett Poomsae Orszàgos ONLINE formagyakorlat egyéni bajnokságán, ahol a következő nagyon jó eredményeket értek el a versenyzők.

A - osztály:

1 hely - Cojocea Alin  (ifjusági kategoria)

1 hely - Dombi Gyula (felnőtt kategoria)  

B - osztály:   

1 hely - Potyó Anna  (ifjúsági kategória)

2 hely - Görbe Arnold   (serdülő kategória)

2 hely - Antal Szidónia  (serdülő kategória)

C - osztály:   

1 hely - Szilàgyi Örs  (kisifjusági  kategória)

1 hely - Mihàlcz Andrea (kisifjusági  kategória) 

1 hely - Balla Hunor  (serdülő kategória) 

1 hely - Petroni Astrid (serdülő kategória) 

2 hely - Dombi Patrik (gyerek kategória)

2 hely - Demiàn Dóra  (gyerek kategória)

2 hely - Nyíró Richàrd  (kisifjusági  kategória)

2 hely - Tamàs Örs  (serdülő kategória)

3 hely - Fogarasi Hunor  (gyerek kategória)

3 hely - Balla Hanna  (kisifjusági  kategória) 

3 hely - Daróczi Dominik (serdülő kategória) 

4 hely - Demiàn Sàra  (kisifjusági  kategória)  

 

(Dombi Beáta Éva, Csíki Titánok Sport Klub – elnök)


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774