Eredményes az együttműködés Hargita Megye Tanácsa és az Olt Sürgősségi Esetek Felügyelősége között

Évértékelőt tartott az ISU

(0 Szavazat)40 megjelenítés

Az elmúlt évre tekintett vissza az Olt Sürgősségi Esetek Felügyelősége (ISU Olt) hétfőn, január 18-án a csíkszeredai megyeházán. Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsa elnöke beszédében kiemelte azt a példás együttműködést, amely a két intézményre jellemző, és amelynek köszönhetően az évek során több közös projektet sikeresen tudtak zárni. 

A megyeelnök elmondta, mindkét intézmény a közösséget szolgálja, és az együttműködésnek köszönhetően a felügyelőséget sikerült felszerelni, csökkentve a nehezen megközelíthető településeken a sürgősségi esetek reakcióidejét, biztonságosabbá téve a lakosok mindennapjait. Ugyanakkor a szakmai partnerség terén is élen jár megyénk, ami a felügyelőség szakemberei és a települések önkéntes tűzoltói között zajlik. Borboly Csaba a megyei tanács további támogatásáról biztosította 2016-ban is az önkénteseket hozzátéve, hogy a helyi önkormányzatok támogatása is szükségszerű az ellenőrző szervek részéről, hiszen mint fogalmazott, az önkéntesek önzetlen munkája közösségeik számára elengedhetetlen, és minden lehetséges téren támogatni kell az egységeket.

Hargita Megye Tanácsa 2015-ben megnövelte az önkéntestűzoltó-egyesületek számára a támogatás keretösszegét, így több mint félmillió lejjel támogatta a helyi egyesületeket, melyek többek között védőfelszerelést is beszereztek, amely elengedhetetlen a bevetések során, hiszen az életük árán szolgálják közösségeiket. Mindemellett a helyi versenyek is hozzájárulnak az önkéntesek képzéséhez, értékelte a megyeelnök. Borboly Csaba megemlítette a a Sürgősségi Esetek Felügyelőségének, hogy tájékoztató anyagaikat hasznos lenne két nyelven megjelentetni a lakosok hatékonyabb informálása érdekében, és ugyanez volt a kérése az önkéntes egységek felé, hogy jelöljenek ki szóvivőket, hogy a közösségért végzett munkájuk, erőfeszítéseik eredményéről értesüljön a lakosság.

Mint arról már korábban beszámoltunk, a múlt év végén Hargita Megye Tanácsa sikeres pályázatot zárt, amelynek köszönhetően az Olt Sürgősségi Esetek Felügyelősége technikai felszereltsége jelentősen bővült. A decemberi sajtótájékoztatón Gheorghe Pop dandártábornok, a felügyelőség egykori vezetője elmondta, hogy a megyei tanács hozzáállásának köszönhetően a hivatásos és önkéntes tűzoltókat tekintve Hargita megye az egyik legfelkészültebb az országban.

A felügyelőség számára egy irányítóközpont megépítése is kilátásban van a megyei tanács támogatásával, ehhez még várják az ezt jóváhagyó kormányhatározatot.

Csíkszereda, 2016. január 18.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774