Érdemes igényelni a Székely termék védjegyet

A védjeggyel rendelkezők élvezhetik a továbbiakban az ezzel járó előnyöket

(0 Szavazat)159 megjelenítés

Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége szervezésében március 24-én, szombaton a hagyományos és helyi termékek tavaszi kiállítása és vására ideje alatt a megyeháza márványtermében találkoztak a Székely Termék védjeggyel rendelkezők és mindazok, akik a továbbiakban szeretnék megszerezni a védjegy használati jogát. Székelyudvarhely után ez már a második állomása a népszerűsítő karavánnak.

Házigazdaként Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke köszöntötte a nagyszámú érdeklődőt, summázva az elmúlt kilenc év tapasztalatait. Elmondta, az évek során a Székely termék védjegy hazai és nemzetközi téren is kivívta a neki kijáró megbecsülést, egyre többen ismerik és keresik a termékeket, amelyeknek a száma mára meghaladja az ezret.

– Érdemes igényelni a Székely termék védjegyet, hisz az elmúlt 9 évben a mozgalom megerősödött és bővült, olyannyira, hogy lassan a lehetőségeket csak a Székely termék védjeggyel rendelkezők számára tudjuk biztosítani. Szép lassan a megyei tanács és alintézményei által biztosított közpénztámogatás megszerzésének, amit vásárokra, rendezvényekre, promóciós anyagok készítésére fordítunk, kizárólagos feltétele lesz a Székely termék védjeggyel való rendelkezés. Ezért is érdemes élni a lehetőséggel és ingyenesen igényelni azt – hangsúlyozta Borboly Csaba megyeitanács-elnök, aki a vásárból élő videóban is bejelentkezett.

Becze István, megyei tanácsos, a vidékfejlesztési szakbizottság elnöke elmondta, megpróbálják felmérni Kovászna és Maros megyében is melyek azok a  termelők, akik még nincsenek a Székely termék védjegy alá felsorakozva, és felkínálni számukra is a lehetőséget, amennyiben megfelelnek a kritériumrendszernek.

– Minél nagyobb és gazdagabb a termékskála, annál erősebb tud lenni a mozgalom – fogalmazott Becze István megyei tanácsos.

Lukács Zoltán-Levente, Hargita Megye Fejlesztési Ügynökségének igazgatója a védjegy használatának előnyeiről beszélt, továbbá röviden ismertette a védjegy elnyeréséhez szükséges eljárást. Az igazgató azt is előre vetítette, hogy a következő karavánnak Gyergyószentmiklós lesz a házigazdája.

A találkozón szó volt még a Közös agrárpolitika intézkedésekről, pályázati lehetőségekről, a paradicsomtermesztésről és a gyapjú értékesítéséről, valamint pozitív példaként a védjeggyel már rendelkező termelők is megosztották tapasztalataikat. Bakó Csaba, a Vidéki Beruházások Finanszírozási Ügynöksége (AFIR) részéről ismertette a pályázatokat, majd Lázár Zoltán külgazdasági attasé a Külhoni Magyar Családok Éve pályázati lehetőségeiről beszélt.

Csíkszereda, 2018. március 25.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774